«Vi både kan, bør, skal og må slå Bergen» – Kolstad

«Vi både kan, bør, skal og må slå Bergen»

Det sier vår toppscorer Gabriel Setterblom. Men 24-åringen – bursdag for to dager siden – legger også til:

– Ingen må tro at det ordner seg greit selv om Bergen ligger helt på bunnen på serietabellen og bare har spilt seg til fire poeng. Serien så langt har vist at de fleste kan slå hverandre. Men jeg mener at onsdagens kamp vinner vi dersom vi spiller opp mot vårt beste nivå. Er vi der oppe, kan vi slå alle.

Kolstad har så langt i sesongen ikke innfridd store forventninger annet enn glimtvis. Gabriel, vår toppscorer og på tredjeplass på ligaens toppscorerliste med sine 66 scoringer, har vært en av de mest stabile. Bare i et par kamper har han vært et godt stykke unna nivå. I hittil siste seriekamp, Sandefjord, var han vår toppscorer med åtte mål (på 11 skudd). Hvor har det svingt som aller mest, i forsvar eller angrep?

– Definitivt i forsvar, og det er jo egentlig litt rart siden den delen av spillet er «enklere» og bygger mye på fysikk og det å hjelpe hverandre. Der har vi ikke fått det til. Jeg har ingen god forklaring.

Ettmålsseieren over Sandefjord var meget kjærkommen etter at vi kampen før fikk skikkelig juling av Haslum i Kolstad Arena. Satt det tapet lenge i kroppen, Gabriel?

– For meg, egentlig ikke. Jeg er ganske god til å legge slike opplevelser bak meg, Timålstapet var skikkelig surt der og da, men det første jeg tenkte på var at nå skulle jeg gjerne ha hatt en ny kamp mot Haslum så snart som bare mulig. Så skal jeg gjerne innrømme at seieren over Sandefjord i kampen etter, den var veldig viktig. Hadde vi tapt den, ville tabellen ha sett stygg ut for vårt vedkommende.

Gabriel har hatt sine skadeproblemer som både har hemmet ham og satt ham ut av laget. Nå er han nesten helt ok. Det er bare en pekefinger som er til litt bry. Den fikk han på trening for noen uker siden ut av ledd; lagkompis Henning (Limstrand) sørget for å få den på plass. I dag tapes fingeren og er til lite bry. Takk og pris!

SCORINGSJUBEL. Slik vil vi se toppscorer Gabriel ofte i Kolstad Arena i kveld. (ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

I tillegg til å være en av våre mest stabile og mestscorende, så gjør Gabriel også en innsats for klubben rundt G16-laget vårt. Han satt på benken da vi vant begge kampene i første helg i Bringserien:

– Jeg er med på to treninger i uka og de kampene som ikke kolliderer med A-kampene. Jeg synes det er veldig gøy. Det er mange som begynner å bli skikkelig gode, og det gjør meg ekstra engasjert. Slik jeg ser dem er det flere av spillerne som har potensial til å bli eliteseriespillere. Å bidra til at det skjer, vil jeg gjerne.

TEKST og FOTO:
Tore Sæther /Kolstad Håndball


Seriestatistikken mot Bergen (navnebytte fra Fyllingen foran denne sesongen)

2015/2016:
KOLSTAD – Fyllingen 22-26
Fyllingen – KOLSTAD  28-30

2016/2017:

KOLSTAD – Fyllingen 19-31
Fyllingen – KOLSTAD  29-31

2017/2018:
KOLSTAD – Fyllingen 38-29
Fyllingen – KOLSTAD 30-29

2018/2019:
KOLSTAD – Fyllingen 30-23
Fyllingen – KOLSTAD  32-20

2019/2020:
KOLSTAD – Fyllingen. 29-32
Fyllingen – KOLSTAD 22-29

2020/2021: (koronaforkortet sesong)
Fyllingen – KOLSTAD 23-25