En skrekkens halvtime – Kolstad

En skrekkens halvtime

Kampen mot Haslum for en måned siden sitter ubehagelig friskt i minne. Men førsteomgangen i Drammenshallen i kveld var enda verre. Det vi presterte var rett og slett en skrekkens halvtime. 9-20! Nesten ingen ting lyktes. Drammen lekte med oss. En totalt annerledes – og bedre – andre halvdel endrer ikke på det bildet. Men vi unngikk i alle fall den totale fiasko.

Eskil Dahl Reitan og resten av kolstadspillerne klarte ikke å skaffe seg gode avslutningsmuligheter. Her er det Gøran Sørheim som leverer en «stoppmelding».

Håkon Følstad er den eneste av spillerne som har vært med Kolstad helt siden opprykket i 2015. Har lagkapteinen opplevd verre førsteomgang?

Det ble stilt et par-tre sekunder, så kom det med galgenhumorsk snitt:

– Kommer ikke på det, nei. Dette var «godt» lavnivå. Rett og slett skikkelig «rævva».

Og det var lett å føle med kolstadspillerne denne mørke halvtimen. Som Håkon sier det:

– Vi møter et godt lag på en god dag. Men ingenting var nytt. De kom med det vi ventet de skulle, men de kom godt og sterkt. Vi kom bakpå tidlig. Jeg husker at jeg kikket opp på tavla og så 11-4, og da var det ikke spilt veldig lenge. Vi sleivet i forsvarsspillet og manglet flyt og nøyaktighet i angrepsspillet. Det straffer seg mot Drammen.

Da Stian Gomo i går ga sin karakteristikk av Drammen, nevnte han ikke minst Gøran Sørheim som et konstant uromoment for enhver motstander. I førsteomgangen, spesielt, plaget han oss fælt; med raske gjennombrudd, nøyaktige skudd fra halvdistanse, oppspill til backmakkerne og god kommunikasjon med streken. I tillegg hadde fotkjappe Sindre Aho en god dag. Heller ikke det sensasjonelt overraskende. Og storscorer Herman Vildalen innledet med tre raske scoringer. I tillegg så det så frustrerende enkelt ut.

DHKs Espen Våg hindrer Rasmus Thaarup Carlsen fra å holde angrepsflyten.

Så hva med pausepraten, Håkon?

– Med 9-20 er det klart stemningen i garderoben var heller laber. Vi var jo blitt overkjørt rett og slett. Drammen ga oss en brutal medfart. Det var mye å ta tak i, for å si det sånn. Vi forsøkte å få ut litt av frustrasjonen og så hente opp energi til å gjøre en bedre omgang. Vi får ta med oss at vi snudde kampbildet. Vi sto mer kompakte defensivt og fikk også litt mer flyt i angrepsspillet.

La meg få avslutte med en liten håndfull positive kolstadmomenter – de fantes, i andreomgangen:

* Henning Limstrand gjorde nok en god figur offensivt og var 100 prosent på sine fire avslutninger.
* Lars Eggen Rismark leverte en utmerket 2. omgang med 11 redninger.

* Uttellingsprosenten kan applauderes (i motsetning til det vi noterte før pause som var til å grine av).

* Antallet tekniske feil ble kraftig redusert – tre mot åtte før pause

Allerede søndag er det mulighet for å revansjere seg etter dagens skuffende prestasjoner – borte mot Nøtterøy. Håkon: – Det er en klar fordel at vi har kamp om bare fire dager. Vi får kort tid til å kvitte oss med alt det negative og blir tvunget til raskt å skifte fokus over på Nøtterøy.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Roy Martin Johnsen, DHK Media

FAKTA

Drammen – KOLSTAD 32-26 (20-9)
Drammenshallen
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome 2, Henning Limstrand 4, Sander Rønning 1, Adrian Aalberg, Rasmus Thaarup Carlsen 3, Magnus Langeland 1, Gabriel Setterblom 6(1), Emil Raknes 1, Eskil Dahl Reitan 1, Simen Lyse 4(1), Rasmus Mølgaard 2, Håkon Følstad 1. 
Drammens toppscorer:
August Pedersen 8
Utvisninger; Kolstad: 3 x 2 min. – Drammen: 3 x 2 min.