Med fokus på godsidene – Kolstad

Med fokus på godsidene

– Prestasjonen vår i førsteomgangen mot Drammen var ikke spesielt hyggelig, nei. Likevel var det også positive ting, etter pause, som vi nå har fokus på foran søndagens kamp mot Tønsberg Nøtterøy, sier Stian Gomo.

Etter en kamp sover treneren alltid lite, uansett utfallet av kampen. Onsdagens kamp i Drammen var intet unntak. Og når det er så tett mellom kampene, som mellom Drammen sist onsdag og Tønsberg Nøtterøy-kampen, er det klart at «neste kamp» blir det som fyller Gomo-hodet mest. 

– Etterarbeidet, praten, etter Drammen-kampen, den gjorde vi oss stort ferdig med i garderoben. Vi var enige om at fokus fort skulle skifte over på søndagens kamp.

Trener Stian og visekaptein Rasmus i godlune. Det ønsker vi oss mye av i Nøtterøyhallen søndag kveld!

Selv om det er Nøtterøy som opptar trenere og spillere, så kan Stian likevel reflektere litt over det som skjedde mot DHK:

– De fire siste kampene har vi prestert dårligere enn det vi ønsker. Å få med oss fire poeng likefullt, er nesten en prestasjon. Jeg føler at vi alt for ofte i høst ikke har fått ut det som bor i dette mannskapet. Til Drammen-kampen gikk vi med lave skuldre og underdog-posisjon. Men vi klarte ikke å utnytte det. At vi tapte i Drammen var ikke veldig overraskende, men det var altså måten, det vi presterte – før pause – som var så negativ. Så skal vi selvsagt heller ikke legge skjul på at vi i førsteomgangen traff et Drammen-lag på sitt beste.

– Det lille come back’et etter pause var verdifullt…

– Absolutt. Vi dro fra hallen med en mye bedre følelse enn den vi gikk til pause med. Vi kollapset ikke helt. Det var positive ting å ta med seg, som at vi spilte med mye større energi. Lars sto bakerst på et meget høyt nivå, og karer som Gabriel og Lyse våknet mer til liv. Vi var – og er – klare på at vi skal unngå å grave oss ned selv etter en så skuffende omgang. Andreomgangen gjør at jobben videre blir litt enklere.

– Og første stopp blir altså i Nøtterøy, og da er de viktigste momentene?

– Vi må får orden på strukturen defensivt. Vi må ha et større tempo i alt vi foretar oss, altså også i forsvar. Jeg føler egentlig at det ikke er så mye som skal til for at vi får det til å sitte.

I ettermiddag er det som vanlig video-gjennomgang før halltreningen med fokus på våre gode sider. Og apropos «gode sider», Stian; vi har ikke ofte sett et Kolstad-lag denne sesongen som har vært en god utgave av seg selv i en hel kamp…

– Det har vel egentlig bare skjedd én gang, mot Runar (34-27).

TEKST: Tore Sæther /Kolstad Håndball
ARKIVFOTO: Robert Magnussen