Skikkelig revansjelysten Simen – Kolstad

Skikkelig revansjelysten Simen

– Jeg gleder meg veldig til kamp og er skikkelig revansjesugen – ikke bare for bortetapet mot Halden, men også for tapene mot Drammen og Nøtterøy, sier Simen Lyse og innrømmer:

– Tapet for Nøtterøy plager meg ennå, plager oss alle!

Det gnistret av «forsvars-Simen» på mandagens trening – her i duell med Gabriel.

Så i Kolstad Arena onsdagskvelden er det «bare» om å gjøre å plage Halden-spillerne maksimalt. Vi gjorde egentlig det – lenge, men ikke lenge nok – i bortekampen: Vi hadde et bra forsprang (17-11) etter en god førsteomgang. Halvveis ut i andreomgangen var vi stadig godt foran – fem mål, men så begynte vi å miste grepet. Storscorerne Hannes Nystrøm (på linja) og bakspilleren Jonas Jensen var begge ett hundre prosent i sine skudd og banket inn seks av Haldens åtte siste scoringer. Fem minutter før slutt var stillingen lik og til slutt to minus for oss. Med det hele på god avstand; hvorfor ble det slik, Simen?

– Jeg tenker ikke annerledes på det nå enn det jeg gjorde dagen etter kampen. Jeg tror vi hadde litt nerver etter å ha tapt sesongens to første kamper, vi var stresset, vi løste dårlig deres 5-1-forsvar, og vi brente for mange sjanser.

Simen var for øvrig ikke i den sistnevnte gruppa. Han scoret 11 og hadde 65 prosent uttelling.  Men totalt sett var dette en kamp som dessverre litt for mange denne sesongen; for korte perioder med toppnivå og for lenge og for lavt bunn-nivå. Hvordan rette på dette hjemme mot Halden?

– Vi vet at vi på vårt beste kan slå alle i ligaen. Så handler det om å være seg selv og levere på det høye nivået, få litt flyt både forover og bakover. Vi kan trenge det. 

Vi får håpe at Simen i onsdagens kamp både serverer som han kan og treffer så godt som han gjorde i bortekampen mot Halden.

– Og Simen selv, hvordan ser han på egen situasjon nå?

– Jo, greit. Jeg treffer ganske bra på skuddene på trening og står ok i forsvar. Men altså Nøtterøy-kampen den gnager. Jeg har god tro på at vi skal gjøre en god nok prestasjon på onsdag til at vi slår Halden.

TEKST og FOTO: 
Tore Sæther / Kolstad Håndball