Scoringsrekord og en smakfull seier – Kolstad
15.Dec 2021 Kolstad - Halden. FOTO: Robert Magnussen

Scoringsrekord og en smakfull seier

Aldri før har Kolstad scoret så mange mål (44) i en eliteseriekamp og sjelden har en seier (44-34) smakt så deilig som over Halden i kveld.

Bare så synd at Covid hindret flere kolstadtilhengere i å få oppleve kveldens storseier.

Gabriel Setterblom innledet scoringsrerushet. Og Henning Limstrand (5) spilte en super angrepskamp.

Det begynte friskt med et herlig gjennombrudd av Gabriel (Setterblom) – og fortsatte på samme viset med Eskil (Dahl Reitan) scoring. Så ble vi vitne til direktelinjen mellom Simen (Lyse) og Henning (Limstrand). De’ va’ bærre lækkert!

Simen angrep aggressivt og tuppet ballen inn til Henning på streken, gang etter gang. (Jeg innrømmer at jeg kom ut av tellingen etter hvert som servicen bare fortsatte og Henning takket for sjansene med å sette til sammen åtte (av 11 skudd) bak Halden-målvaktene. Innspillet til 12-8-scoringen var et aldri så lite smykke av en assist, og Henning skal også ha ros for måten han både tok imot og puttet i mål. Så skal det absolutt sies at ikke bare serverte Lyse til høyre og venstre og midt, inn til strek; han klinket ballen i mål selv også, gang etter gang. Stoppet ikke før han hadde scoret 18! Fantastisk.

Simen Lyse fløy høyt – var herlig nøyaktig med sin prikkskyting og med sine innspill til strek..


«Det var bare å skyte»

– Siden jeg traff så godt, var det bare å fortsette med å skyte, sa Simen med et fornøyd smil da det hele var over og fortsatte:

– Jeg sa før kampen at jeg gledet meg veldig. Følte at alle var gira på å lage en god kamp. Synd vi ikke fikk ta imot publikum, men de få som satt og så på ga oss energi.

– Vi ledet med syv til pause, én mer enn i bortekampen da vi til slutt tapte. Kom det slike negative tanker snikende?

– Jeg skal innrømme at jeg tenkte litt på kampen i Halden da de kom opp og var fire mål bak oss. 

Hadde mer å spille på

Trener Gomo var ikke bekymret selv på «bare» fire pluss og et lite timinutt igjen å spille:

– Nei, jeg tenkte ikke vi skulle oppleve det samme som i Halden. Følte også at vi hadde mer å spille på og som vi ikke fikk bruk for. Vi slapp inn ganske mange mål; Halden er gode til å score mye, det gjorde de i dag også. Men vi scoret selv jevnt og trutt, og det er jo på sett og vis det beste forsvar.

I bortekampen mot Halden var Lars Eggen Rismark og Simen Westby Johansen noen hakk bedre enn sine keeper-kolleger i andre enden av banen. Til gjengjeld leverte Jonas Stenersen flere viktige redninger da kampen ble avgjort. I kveld var vår keeper-duo overlegent best. Jeg noterte bare to redninger på Halden-duoen. Vi hadde 16 redninger – 12 for Lars og 4 for Simen som kom inn et snaut kvarter før slutt.

Ronald Putans gjorde comeback og spredte trygghet i «de bakre rekker». Men det kostet tre tominuttere – bare én mindre enn i hele forrige sesong…

Come back-Ronald fikk rødt

Overraskende navn på kampkort; Ronald Putans, som gjorde come back. «Det skapte trygghet defensivt, selv om vi slapp inn mange mål» (Simen Lyse). «Ronald i laget skaper masse energi. Han er en skikkelig kriger.» (Stian Gomo) 
Og Ronald selv, som i come backet pådro seg tre utvisninger, og altså rødt kort, hva syntes han:

– Om utvisningene kan jeg si at den siste var veldig urutinert av meg. Jeg var ikke mye borti haldenspilleren, men det så kanskje ikke så bra ut. Urutinert av meg. De to første utvisningene, de skjønte jeg lite av.

– Hva med fortsettelsen?

– Runar på søndag. Jeg tar én kamp av gangen, smiler 30-åringen, som i midten av januar skal bli pappa for første gang. 

Debutant Ruben satte punktum

To unggutter fikk prøve seg for første gang i eliteseriespill. Keeper Sondre Orheim (20) sto de siste par minuttene, mens den 18-årige strekspilleren Ruben Meder fikk rundt ett minutt mer – og sørget også for kampens siste scoring – fire-fem sekunder før slutt:

– Da Gomo ba meg gjøre meg klar for å gå innpå, skal jeg innrømme at pulsen slo litt fortere. Men så snart jeg kom i gang, var alt greit. Og scoringen? Jeg så at Simen (Lyse) søkte etter meg. Jeg forsøkte å finne posisjon og fikk ballen. Stort for meg å få min første eliteseriescoring, og ekstra artig når de andre jublet for scoringen.

Rubens aller første elitegoal var forresten av det elegante slaget; en presis lobb over Halden-keeperen.

Mr. 100 prosent. Adrian Aalberg scoret seks på like mange forsøk.

Scoringstopp

Åtte ganger har Kolstad scoret 35 mål eller mer siden laget rykket opp i eliteserien til 2015/16-sesongen – alle har endt med seier. Flest scoringer med tap, kom tidligere i høst da Nærbø slo oss 36-34. Her er listen:

* 44 mot Halden – hjemme (2021/22-sesongen)
* 39 mot Stord -hjemme (2017/18)
* 38 mot Fyllingen – hjemme (2017/18)
* 38 mot St. Hallvard – borte (2019/20)
* 37 mot Halden – hjemme (2018/19)
* 37 mot St. Hallvard – hjemme (2019/20)
* 36 mot Fjellhammer – hjemme (2021/22)
* 35 mot Bækkelaget – hjemme (2018/19)


FAKTA
KOLSTAD – HALDEN 44-34 (22-15)

Kolstad Arena
Tilskuere:  INGEN!!! – på grunn av korona
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen, Sondre Orheim – Elias Thome 1, Henning Limstrand 8, Sander Rønning, Adrian Aalberg 6, Rasmus Thaarup Carlsen, Magnus Langeland, Gabriel Setterblom 7, Emil Raknes, Ruben Meder 1, Eskil Dahl Reitan 2, Håkon Følstad 1, Simen Lyse 18(4), Ronald Putans.
Haldens toppscorer:
Joshua Kroon Grace 9
Utvisninger, Kolstad: 4 x 2 min. (inkl. rødt kort) – Halden: 3 x 4 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Robert Magnussen