«Har bundesliga-potensial» (Valery Putans) – Kolstad

«Har bundesliga-potensial» (Valery Putans)

– Jeg sammenligner Henning med Tom Kåre (Nikolaisen) og så allerede fra dag én at her hadde vi en kar med stort potensial, en spiller som kan få bundesligaformat.

Det sa Valery Putans da vi for en stund siden snakket det vi har sett av Henning Limstrand. Etter den praten har 21-åringen ikke gjort skam på Valerys «profeti».

– Jeg føler at jeg stadig tar steg, sier Henning selv.


Kolstads og landslagets fysiske trener, Ole Martin Viken, er ikke det minste uenig i det:

– Han er på vei til å koble en svært god fysikk med det håndballmessige. Han er sånn sett i ferd med å bli  skulpturert, sier Viken med et smil og legger til:
– Henning er hardtarbeidende og har alle forutsetninger for å kunne spille i en stor liga. Et viktig moment er at han klarer å holde seg skadefri.

Og litt mer fra Valery: – Jeg sammenligner Henning gjerne med Tom Kåre, og han ligger godt an. Som alltid er mye avhengig også av at man har et godt (håndball)hode. Av det jeg har sett så er også det på plass. Han trenger nå bare to-tre års ytterligere erfaring i Kolstad, så kan han ta et nytt steg.

Ett slikt steg er på veien til å bli en god toveisspiller. Det får Henning nå god trening i, i og med langtidsskadene til sine to strekkompiser – Martin Kærgaard og Rasmus Mølgaard:

– Det kom plutselig på dette med skadene til de to som har gitt meg mye mer spilletid. Så mye spilletid har jeg ikke hatt siden jeg spilte 2. divisjon for Bravo. Jeg mister en del på å ikke ha Martin og Rasmus sin rutine rundt meg. Til gjengjeld får jeg nå mye tips fra Ronald (Putans) som er tilbake i laget. Ronald er veldig tydelig, og det liker jeg. Med den nye situasjonen får jeg en rolle med mer ansvar. Det er jeg klar til å ta. 

«Scoringsfinger» i været. 30 scoringer og 75 prosent uttelling så langt denne sesongen for Henning. (FOTO: Robert Magnussen)

Kne-trøbbel – fikk et lite støkk

Forrige sesong mistet Henning en del kamper på grunn av en kneskade, menisk og rift i bakre korsbånd. Den satte han ute av spill i flere uker. Denne sesongen har han ikke vært plaget – før i forrige uke:

– Da kjente jeg litt i kneet og må innrømme at pulsen steg litt. Heldigvis gikk det ganske fort over. Jeg har nok vært litt sløv med å trene forebyggende, men nå skal jeg ikke slurve med den delen av treningen. 

Mot Halden scoret Henning åtte mål på 11 skudd. Seks av scoringene «servert» av Simen Lyse. (FOTO: Robert Magnussen)

Kjemien med bakspillerne

Den nye streksituasjonen i Kolstad gjør altså at Henning nå er toveisspiller og i fin utvikling offensivt når det gjelder samarbeidet med bakspillerne, ikke minst med Simen Lyse. I onsdagens kamp mot Halden så vi flere eksempler på vakkert og effektivt samspill mellom de to. 

– Jeg får beskjeder og jeg gir beskjeder. Samspillet med Simen og de andre bakspillerne er i utvikling, sier Henning. I god utvikling, kan jeg tenke meg å mene. Det resulterte sist blant annet i åtte scoringer på 11 skudd.

Kolstad kan være «nok»

Og for å slutte der vi startet, men spådommer om bundesligaspill. Er det også noe Henning selv ser for seg som et neste steg?

– Det Tom Kåre gjør i bundesliga er naturligvis inspirerende. Det viser at det går an å ta steg fra Kolstad til den tyske bundesligaen. Men på den andre side; med den satsingen som gjøres i Kolstad nå og med de gode spillerne som kommer, ikke minst en enormt erfaren strekspiller som (Magnus) Gullerud, så kan det fort bli at Kolstad er stort nok og en god nok utviklingsarena, sier Henning – med kontrakt i Kolstad ut neste sesong – foreløpig.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball