«Ta bort Lyse, vi må gamble» – Kolstad

«Ta bort Lyse, vi må gamble»

Det hørte vi på direktesport var budskapet i Runar-time out, syv minutter før slutt og på stillingen 33-28 til oss. Hjemmelaget forsøkte begge deler, men uten hell.

Runar knappet riktignok inn på forspranget med en fin flyver-scoring. Så var det stopp. Ingen flere Runar-scoringen i Runarhallen. Lars Eggen Rismark gjorde to høyt kvalifiserte redninger – en kontra og et langskudd, som han tok i fast. I den andre enden av banen lekte Simen seg til tross for tettere oppvartning, både med assist til Rasmus (Thaarup Carlsen) og en scoring på flyver som takk for serveringen, fra Carlsen. Og på vei mot de siste av dagens 37(!) scoringer, vartet Elias (Thome) opp med en flyver og Carlsen med et innsatsfylt gjennombrudd, venstre back og utover og ballen i langt hjørne. Utmerket. Arrangøren ga Kolstads bestemannspremie til Rasmus. Liten grunn til å våre uenig i den avgjørelsen.

Fire viktige bidragsytere i Runarhallen i ettermiddag; f.v. Rasmus Thaarup Carlsen, Magnus Langeland, Elias Thome og Adrian Aalberg.

Vi hadde egentlig godt grep fra første til siste minutt på et Runar-lag som var full av revansjelyst etter 27-34-tapet i Kolstad Arena, men som i dag måtte klare seg uten både Christoffer Rambo og den andre venstrehendte bakspilleren, André Christiansen. Likevel ble jeg aldri så lite urolig da Tobias Rivesjö tok både ansvar og dunket ballen i mål, ganske så lett og ubehagelig tett. På åtte minutter scoret han fem av Runars seks første mål, og flere av dem kom uten spesielt imponerende motstand fra våre i forsvar.

Faren var likevel ikke overhengende, fordi vi scoret hyppig i andre enden av banen, ikke minst Gabriel (Setterblom). Eller som Stian (Gomo) uttrykte det etter onsdagens kamp mot Halden: «Vi scoret selv jevnt og trutt, og det er jo på sett og vis det beste forsvar.»

Det var ikke voldsomt imponerende det som ble prestert i noen av de to forsvarene – eller av målvaktene. Vi var bare et par hakk bedre offensivt og dro sakte, men avgjørende ifra på måltavla. Femmålsledelse flere ganger, og tre pluss til pause. Knapt ni minutter ut i andre omgang hadde Runar tett kontakt; vi ledet bare med ett (24-23). Så tok flere riktig herlige tak: Adrian (Aalberg), Rasmus, Magnus (Langeland) og Gabriel – alle overlistet de Runar-keeper Joachim Christensen, som til da i andreomgangen hadde stått i veien for litt for mange Kolstad-skudd. Rasmus sin pasning til Magnus og 28-24, den var bare så vakker at den godt kunne vært rammet inn og blitt hengt på veggen. Et kunstverk

I dag var det mange som leverte utmerkede bidrag. Nevnes bør for eksempel at kantspillerne Elias og Adrian begge skjøt fire ganger og alle åtte ga scoring. Magnus spilte nok sin beste kamp i Kolstad-drakten, i alle fall offensivt – fem skudd, like mange mål. Gjennombruddsterk! Henning leverte på nytt en god strekkamp. Gabriel viste sin store appetitt på scoringer og sin store betydning for laget. Lars revansjerte en ikke spesielt god 1. omgang, med en 2.omgang spekket av viktige redninger, og Rasmus ser nå virkelig ikke ut til å være hemmet av skulderskaden som satte han utenfor store deler av denne høsten.

Glade kolstadfjes i Runarhallen etter to viktige poeng var sikret.

Får vi nå litt bedre orden på den defensive delen av spillet, kan det bli riktig så trivelig å heie på Kolstad resten av sesongen – første anledning allerede på tirsdag når ØIF Arendal kommer på trondheimbesøk. Vi plukket med oss ett poeng fra Arendal for drøyt to måneder siden. Nå er vi klare for å ta begge poengene, ikke sant…

FAKTA

Runar – KOLSTAD 29-37 (17-20)
Runarhallen
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome 4, Henning Limstrand 5, Sander Rønning, Adrian Aalberg 4, Rasmus Thaarup Carlsen 7, Magnus Langeland 5, Gabriel Setterblom 8, Ruben Meder, Eskil Dahl Reitan 1, Håkon Følstad, Simen Lyse 3-, Ronald Putans.
Runars toppscorer:
Tobias Rivesjö 8
Utvisninger; Kolstad: 3 x 2 min.  – Runar: 2 x 2 min. + rødt kort (Kristoffer Henriksen, 21. min.)

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball