Feelingen tilbake – Kolstad

Feelingen tilbake

– Jeg gikk av banen etter kampen mot Runar med en god følelse, en lettelse over å ha fått til det jeg i høst bare har klart på trening. Det var en «ah, sånn var det»-opplevelse. Det var rett og slett moro eller «sjov», som Rasmus Thaarup Carlsen sier det.

– I går var det virkelig godt å kjenne på følelsen av å være tilbake i gammelt slag. Da det første skuddet gikk i mål, og skulderen signaliserte at det gikk bra, da ble jeg rett og slett glad.

Høyreskulderen er i orden igjen, feelingen tilbake; det gjør ikke bare Rasmus Thaarup Carlsen glad…

Skulderskade ødela opptakten til sesongen for playmaker og storscorer Rasmus. Seriestarten gikk fløyten; de fire første kampene spilte vi uten Rasmus. Var det noen gang fare for at det kunne bli enda flere kamper å spille fra tribunen, eller enda til om han var redd for at det skulderen skulle ødelegge mer, karrierestopp i verste fall?

– Nei, jeg var ikke redd for det. Da jeg kom i håndball-trening igjen, opplevde jeg at skulderen fungerte ok: At jeg i starten ikke klarte å få til med ballen det jeg ville, det var litt frustrerende, innrømmer Rasmus.

Om det tok tid å få igjen godfølelsen offensivt, så har trener Stian Gomo tidligere nevnt at Carlsen er blitt en bedre forsvarsspiller. Stemmer det, Rasmus?

– Ja, det tror jeg du kan si, og perioden med opptrening av skulderen er en viktig del av årsaken. Jeg er blitt fysisk sterkere, og er først og fremst modigere i duellspillet.

Rasmus er blitt mer duellsterk, ikke minst i forsvar. Og offensivt er godfølelsen tilbake hos den målfarlige playmakeren. Mot Runar scoret han syv på like mange skudd. (Arkivfoto: ROBERT MAGNUSSEN)

– Vi har spilt to kamper mot ØIF Arendal denne sesongen; en cupkamp (tap) og en seriekamp (uavgjort). Kan vi slå arendalittene i Kolstad Arena i morgen kveld?

– Arendal er et godt lag, men jeg mener bestemt at vi kan vinne. Vi har en veldig god stemning i laget nå, et viktig element for å lykkes. Det er en stor intensitet i spillet, vi feirer hverandre når vi lykkes, og vi viser en glede ut på banen. Den tror jeg også publikum merker. De to poengene vi spilte oss til mot Runar var en skikkelig lagseier.

– Vi kan heldigvis friskmelde deg, Rasmus, men hva med Kolstad, kan vi friskmelde laget…?

– Vi trives sammen, vi er et godt lag, og troen på det blir stadig sterkere. Vi er ikke helt friskmeldt ennå, men vi er på vei, sier Rasmus, som skal feire denne julen hjemme på Melhus, men får sine foreldre på julebesøk fra Danmark. Det blir nok også «sjov».

PS!
Trenerduoen Gomo / Sagosen stiller for øvrig med en debutant til morgendagens kamp; den 18-årige høyrekanten Brage Westerlund fra rekruttlaget. Han kommer inn for Emil Raknes som sitter  i koronakarantene fordi en kollega covid-testet positiv.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Robert Magnussen og Tore Sæther