For en snuoperasjon!!! – Kolstad

For en snuoperasjon!!!

Med Håndballjentenes «come back» friskt i minne – fire mål bak til pause, men seier til slutt – var kolstadguttenes snuoperasjon mot ØIF Arendal i samme kategori; 10-14 ble til 27-24. Fantastisk! Et korona-tomt Kolstad Arena hørtes ut nesten som fullt. På banen kriget kolstadspillerne heroisk og etter hvert med vellykket resultat. I garderoben etter kamp har «kolstad åle åle åle, kolstad åle åle åle», som vanlig med supersupporter Lasse Johansen i spissen, sjelden blitt avsunget med så stor kraft og entusiasme.

Etter en heller dårlig førsteomgang, var Simen Lyse ikke til å stoppe da han fant godtonen og blant annet scoret seks mål på stripe.

Det manglet ikke på innsats i starten av kampen heller. Likevel ble vi halsende etter godtspillende og kontrende arendalitter – mest fordi skuddsiktene var farlig dårlig innstilt. Før pause sto ØIF-keeper Jurisic i veien for 13(!) Kolstad-skudd. Altså var skudduttellingen bare så vidt over 40 prosent. Du taper gjerne håndballkamper mot en god motstander når prosenten ikke er bedre enn som så.

Slik så det virkelig ut også, stort sett i hele førsteomgangen. Selv om vi klarte å komme oss opp i ryggen på ØIF (9-10 og 10-11), så endte vi halvveis altså fire bak. Og da, hva ble sagt i garderoben, Stian Gomo?

– Stemningen og praten var rolig. Vi var enige om at i etablert forsvar sto vi ganske godt – bortsett fra et par solide glipper. Men vi måtte gjøre noe med avslutningene. Vi brente for mye, og det ga Arendal også muligheten til å kontre inn mange mål.

Kristijan Jurisic er en keeper som på sine gode dager kan lukke helt. Det så lenge skummelt slik ut. Det ble skutt for kjapt og for mye i godhøyden hans. Adrian Aalberg, vår toppscorer og beste spiller-premiert sa det slik:

– Han er etter min mening ekstremt god på skudd i halvhøyde og nede målet. Det handler om å henge litt på ham, vente med skuddet og stole på egne varianter.

Adrian Aalberg – vår beste i dag; sikker avslutter, fra kant og straffemerket, og god også defensivt.

Det gjorde Adrian så til de grader – åtte mål på ni skudd og tre av dem fra straffemerket. Egentlig er han ikke fast straffeskytter, bare én gang før i år har han tatt en. Men da Lyse hadde bommet på én, og Gabriel, som hadde scoret på én, satt utvist, da sendte Lyse oppgaven over til venstrekanten. Adrian var kald og beregnende og effektiv. Traff både på den første og de to som fulgte.

Trener Stian roste hele laget for den helhjertede innsatsen etter det han kjapt meldte «årsbeste». Det var laget som vant, men treneren fant blant annet grunn til å dra frem comeback-Ronald (Putans) betydning i forsvar og keeper Lars sin andreomgang. Også Lyse fikk godord for sitt «come back»: I første omgang var det lite som stemte for Simen, men etter at Rasmus (Thaarup Carlsen), Gabriel (Setterblom), Henning (Limstrand) og Adrian begynte å kutte ned på den tilsynelatende vanskelige situasjonen – 14-20 – så var det klart for Lyse-show: Seks scoringer på stripe. Stian: «Jeg roste Lyse for den måten han kom inn i kampen igjen.» Adrian: «For meg var det et avgjørende punkt da Lyse begynte å treffe. Han skaper sånn energi som sprer seg i laget. Vi bommet litt i denne perioden også, men uten å bli stresset. Vi malte bare på, liksom.»

Richard Lindström og resten av ØIF-spillerne fikk etter hvert avgjørende innskrenket handlingsrom i angrep. Her er Gabriel og Henning forsvarsaktive, mens Elias har kontroll på Mario Matic.

Og så er det all mulig grunn til å trekke frem Ronald Putans sin forsvarsjobb. «Kjempemessig», mente treneren. «Han er knallhard, slår bort baller og lukker rom», sa Adrian. Og Ronald selv, han har sagt «ja» til å bidra i disse tre kampene før jul. Han elsker smilende å melde at «jeg tar bare én kamp om gangen», når vi spør om hva 2022 vil bringe. Også i dag. Men vi kan jo så smått ymte om at neste kamp den spilles 5. januar. Motstanderen er for øvrig Elverum – i Kolstad Arena. Og sjefen selv, Jostein Sivertsen, ville gjerne ha en prat med Ronald i morgen. Julegaver  er neppe tema selv om et «ja» fra Ronald til å forlenge come back’et ut sesongen, må i høyeste grad regnes som en julegave…

FAKTA

KOLSTAD – ØIF Arendal 27-24 (10-14)
Kolstad Arena
Tilskuere:  50 – på grunn av korona

KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen, Sondre Orheim – Elias Thome 3, Henning Limstrand 1, Sander Rønning, Adrian Aalberg 8(3), Rasmus Thaarup Carlsen 4, Magnus Langeland 1, Gabriel Setterblom 4(1), Ruben Meder, Eskil Dahl Reitan, Håkon Følstad, Simen Lyse 6, Ronald Putans, Brage Westerlund.

ØIFs toppscorer:
Olaf Richter Hoffstad 6
Utvisninger, Kolstad: 5 x 2 min. – ØIF: 7 x 2 min., inkl. rødt kort (Mario Matic)

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball