Fra RBK til Kolstad – Kolstad

Fra RBK til Kolstad

Etter 24 år i Rosenborg bytter Harald Pedersen til Kolstad. I likhet med det som var arbeidsområde i RBK, skal Harald i Kolstad fungere som spillerkoordinator, foreløpig i en deltidsstilling.

Harald Pedersen (i midten) var kollega med Vegard Selven i RBK. Nå skal de to jobbe sammen i Kolstad, noe daglig leder Jostein Sivertsen er meget godt fornøyd med.

– Å få på plass en spillerkoordinator er en naturlig del av den profesjonaliseringsprosessen vi nå er inne i. Det er ingen grunn til å legge skjul på at på dette området har vi ikke vært gode nok. Tiden har rett og slett ikke strukket til. En slik stilling var med ganske tidlig i planleggingsarbeidet for de nye, store vyene for klubben. Harald var en meget naturlig person å tenke på i jobben. Han har mangeårig rutine fra tilsvarende arbeid i Rosenborg og vil bli en viktig støttespiller for oss i mange sammenhenger, sier Jostein og legger til:

– Nøyaktig hvordan arbeidet hans blir lagt opp, vil vi utvikle underveis. Stort sett vil han bli et bindeledd mellom spillerne og oss i administrasjonen når det gjelder praktiske ting. Ikke minst gjelder dette tilrettelegging av forholdene for nye spillere. Det er ingen tvil om at trivsel utenfor banen er en forutsetning for å trives – og lykkes – på banen.

«Harpe» – som han gjerne kalles i miljøet – har lang fartstid i ballidrett. I fotball som spiller og altså lenge ansatt i Norges største klubb. Håndballen har vært en enda større del av livet hans, blant annet som trener – for guttelag (Sjetne og Byåsen) så vel som for Sjetnes damelag i eliteserien. Han har også vært involvert i Byåsens elitelag og var trener for juniorlandslaget (kvinner) tidlig på 1990-tallet. Hvorfor har han nå sagt ja til å gå på en spillerkoordinator-oppgave i Kolstad?

– Det er lenge siden det ble klart at jeg skulle slutte i Rosenborg ved årsskiftet. Så da Jostein i høst var på tråden og lurte på om jeg kunne være interessert, så svarte jeg positivt på det utspillet. Kolstad går svært spennende tider i møte, og å få være en del av det, er selvsagt spennende og fristende. Som Jostein sier, så er arbeidsinnholdet ikke helt spikret, men det blir altså mye praktisk tilretteleggingsarbeid for spillerne. Jeg får nok også en del å gjøre i klubbens kontakt med pressen, sier Harald Pedersen.

Tekst og foto:
Tore Sæther (Kolstad Håndball)