Minneord Nils Arne Eggen – Kolstad

Minneord Nils Arne Eggen

Det var med vemod vi tidligere i dag fikk nyheten om at Nils Arne Eggen (80) har gått ut av tiden.

(FOTO: RBK)

Nils Arne startet sin fotballkarriere som forsvarsspiller hos «Troillungan», Rosenborgs første storlag og som overrumplet Fotball-Norge med å bli cupmester i 1960. Han fortsatte karrieren som trener, med enorm suksess – hjemme så vel som ute i Europa – og først og fremst en mesterlig arkitekt av angrepsspill.


Nils Arne maktet på eksepsjonelt dyktig vis å overføre til spillerne sine ideer og bilder av et spill som både sjokkerte og imponerte Fotball-Europa.


Han har ikke bare vært en inspirator og foregangsmann for RBK og fotballen. Også andre ballspill kan ha hentet inspirasjon, fått bevis for at det meste går dersom man har de riktige tankene, den riktige overføringsevnen til spillerne og de personlige egenskapene som kjennetegner store ledere som Nils Arne Eggen.

Våre tanker går til Nils Arnes nærmeste, ikke minst vår mangeårige arrangementsansvarlig og datter, Kristin, og barnebarnet, vår målvakt, Lars.

Med respekt og i beundring;
Kolstad Håndball