God kollektiv prestasjon – Kolstad

God kollektiv prestasjon

Kolstad holdt lenge følge med den suverene serielederen Elverum, men ble til slutt felt av egne personlige feil.

Det ble tidlig klart at Kolstad ikke hadde tenkt å selge seg billig mot storfavoritten Elverum i dagens oppgjør. Vi står godt i forsvar gjennom store deler av førsteomgang, og vi får mange fine redninger fra Lars Eggen Rismark. Framover spiller vi fint, selv om vi sliter litt med uttellingen. Vi får kjørt mye ankomst/kontra, men får aldri en luke pga. litt for mange tekniske feil i angrep. Lagene bytter på å lede med ett til to mål, helt fram til Kolstad blir avblåst for feil avkast, og Elverum får 3 måls forsprang rett før hvilen. Men en kjærkommen time-out fra Kolstad der vi får samlet troppene, gjør at vi knapper innpå 2 mål de siste to minuttene, og går til pause på stillingen 15-14 til Elverum.

Andre omgang fortsetter stort sett som den første og, det ser ut som Kolstad kan gi Elverum kamp til døra når Gabriel Setterblom banker inn ett av sine flotte mål til 20-18 syv minutter ut i omgangen. Men så kommer en lang rekke tekniske feil og enkle skuddmiss fra våre gutter, som gjør at Elverum kommer seg foran med 25-19. Det ødelegger selvsagt mesteparten av spenningen i kampen, men vi viser likevel god lagmoral og gjør at tapet ikke blir større enn nødvendig.

Litt kjedelig for våre gutter at Tromsø-væringene Henning Limstrand og Aksel Hald testet positivt for korona rett før avreise til Elverum, men i deres fravær var det mange andre som tok tak. Men samtidig ser vi at vi blir slitne utover i kampen, spesielt når vi har lite å rullere på i forsvar. Blant de som fortjener mest skryt er Gabriel Setterblom som er «on fire» med 12 mål på 14 skudd og med de rykker opp på toppen av toppscorerlista i REMA 1000-ligaen.

Litt kjedelig at de tekniske feilene ødelegger mye på en dag der vi gjør en god kollektiv prestasjon. Men vi håper virkelig vi skal få muligheten til å møte Elverum i sluttspillet, og da skal vi gi de kamp helt til døra.

Elverum – Kolstad 37 – 30 (15-14)

Terningen Arena

Kolstad: Lars Eggen Rismark, Elias Thome 2, Sander Rønning 2, Adrian Aalberg 2, Rasmus Carlsen 1, Magnus Langeland 3, Sondre Orheim, Gabriel Setterblom 12, Emil Raknes, Simen Westby Johansen, Ruben Meder, Eskil Dahl Reitan 2, Håkon Følstad, Simen Lyse 4, Simon Kvam 2

Elverums toppscorer: Eric Johansson 7

Utvisninger: Kolstad 5x2min, Elverum 6x2min (inkl. rødt kort til Dominik Mathe)