«Simon – en treners drøm» – Kolstad

«Simon – en treners drøm»

Det er karakteristikken Stian Gomo gir Simon Kvam, 21-årig melhusgutt som lørdag fikk sin eliteseriedebut, borte mot Elverum, og i morgen hjemmedebuterer for Kolstad. Gomo tilføyer:

– Simon er en beskjeden fyr, pliktoppfyllende og gir alltid 100 prosent. Jeg kjenner ham også fra spisset idrett på Heimdal videregående. Han kom greit fra debuten mot Elverum. To scoringer på tre skudd, skaffet vel oss også et par straffekast og gjorde et innsatsfylt returløp som rett og slett var veldig bra. 

Strek-situasjonen i Kolstad – med to langtidsskadde og til Elverum-kampen også et koronaforfall, har gitt Simon sjansen på øverste nivå. Samarbeidsavtalen med Melhus gjør det mulig å spille på begge lag – Kolstad i eliten og Melhus i 2. divisjon.

21-åringen er ekte Melhus-gutt. Håndball har han spilt siden han var syv-åtte år:

– Håndball har hele tiden vært prioritert. Men en stund drev jeg også med fotball og langrenn – og spilte også på trommer…

– Jeg var med på ei øvelse i skolekorpset, fant ut at det ikke var noe for meg, men syntes at det var artig å spille på trommer. Du kan si det var rimelig travelt noen år. 

Nå er det kanskje ikke mindre travelt i dag, selv om det bare  er håndball – i tillegg til å jobbe for å skaffe seg fagbrev i «fjell og bergverk». Håndballen har vært i Melhus-drakt, bare avbrutt av tre sesonger for Tiller i 2.divisjon. Han forlot Melhus i 3. divisjon og er nå tilbake i moderklubbens kamp for å spille seg opp én divisjon, til første:

– Vi har bare tapt én kamp, mot Lillehammer, som på sin side bare har én uavgjort. Vi må nok vinne resten av kampene for å toppe avdelingen vår og få spille kvalik. til 1. divisjon, sier Simon. 

Hjemmedebutant Simon Kvam (i midten) får med seg to andre melhusgutter på Kolstad-kampkortet i morgendagens kamp mot Kristiansand – Torbjørn Fredriksen (t.v.) og Sondre Orheim.

Den nye Kolstad-spilleren, i drakt 54, har spilt på streken så å si hele tiden. Med sine 190 centimeter og ca. 115 kilo, har han linjespillerkropp. «Simon er tung å møte i sperrer» (trener Gomo), det fikk også Elverum-spillerne smake litt på sist lørdag – en artig kamp å få eliteseriedebutere i, synes Simon selv.

En måneds tid nå har Simon trente med Kolstad. Hvordan har mottagelsen vært?

– Kjempefin, artig og givende. Det er ei fin gruppe å komme inn i.

Den nye strekspilleren er foreløpig enveisspiller, i angrep. Han vil gjerne utvide repertoaret til også å gjøre gode bidrag defensivt:

– Angrepsspillet er utvilsomt min sterkeste side. Jeg håper å forbedre meg også defensivt, for da kan jeg være med å prege kamper mer.

– Hvor langt har du tenkt at håndballen skal føre deg?

– Nå bidrar jeg for å kunne få Melhus opp i 1. divisjon – i tillegg altså til denne sjansen i Kolstad. Jeg har alltid hatt lyst til å spille håndball og se hvor langt jeg kan drive det. Foreløpig trener jeg og får litt spilletid for Kolstad, en avtale mellom de to klubbene som varer ut mars. Trenerne i de to klubbene avgjør hvor veien går videre. Jeg er med på det jeg får beskjed om, sier 21-åringen.

I morgen får han beskjed om å sette noen sugende sperrer, og putte ballen bak Kristiansand-målvaktene når innspillene kommer fra Lyse, Gabriel, Rasmus eller noen av de andre etablerte kolstadguttene.

PS!
Avkast i Kolstad Arena i morgen er klokken 18:00.

TEKST og FOTO:
Tore Sæther / Kolstad Håndball