Adrian med langbukse: «Litt overtro…» – Kolstad

Adrian med langbukse: «Litt overtro…»

Etter at Adrian Aalberg kom tilbake etter sin korsbåndskade, har han spilt de fleste kampene med en hvit bukse med polstring på knærne. Mot Elverum var venstrekanten et godt stykke under pari. Han spilte uten langbuksa. I dag var buksa på plass, og Adrian var rett og slett strålende.

– Det er vel litt overtro og litt på grunn av litt kald hall. Jeg brukte ikke buksa under oppvarming; tok den på meg som det siste jeg gjorde i garderoben før vi løp inn til kampstart, sier den 29-årige venstrekanten med et smil.

Mot Kristiansand i kveld var Adrian ustoppelig. Ikke bare scoret han på ni av ti skudd – inklusive to syvmetere. Han var også solid defensivt med ballsnapp og påfølgende effektive kontringer, slik vi har sett ham i de fleste kampene etter skade-comebacket, mot Elverum i midten av oktober. 46 baller har han satt i nettet, alt fra lekre tekniske detaljer til harde og resolutte, «no nonsense»-skudd. De 46 scoringene har kommet på 61 skudd, en uttellingsprosent på 75, og det er langt innafor, som det nå heter.

Men mot Elverum sist lørdag (uten den hvite langbuksa…) klaffet det ikke, hvorfor?

Planla kanskje for mye…

– Det er sånn som skjer. Kanskje var det slik at jeg planla for godt hvor jeg skulle skyte, og da jeg ikke traff til å begynne med, ble jeg usikker. Kjipt, men fra vi satte oss i bussen for å kjøre hjem fra Elverum, har jeg ikke brukt ett gram energi på å gruble over «hvorfor». 

– Vi er forresten blitt ganske flinke til det, synes jeg, til å se neste oppgave. Ok vi tapte for Elverum, men vi skal ikke glemme at vi i perioder spilte ganske bra. Følelsen foran denne kampen var god, selv om vi har vært redusert en del med noe småsykdom. Vi er blitt mer bevisst på å fokusere prestasjon og ikke resultat. Og når vi er enige om det, så må vi også våge å vurdere prestasjonene når de ikke er spesielt gode – ikke bare bruke dem som en unnskyldning, sier dagens beste kolstadgutt. Trener Stian Gomo

var naturligvis godt fornøyd med at Adrian reiste seg etter en heller skuffende prestasjon mot Elverum. Flere plusser, Stian?

– Henning (Limstrand) kom nesten rett fra sykesengen og presterte veldig bra. Eskil (Dahl Reitan) viste stigende prestasjoner, og (Simen) Lyse spilte på hele registeret – fra veldig bra aksjoner til det motsatte i løpet av et par tre minutter.

«Takk te dokk!» Kolstad-guttene klappet for støtten fra nesten 1000 publikummere i Kolstad Arena under årets første hjemmekamp.


Fremprovoserte mange feil

– Ellers er jeg fornøyd med at vi holder oss på under 30 baklengsmål og at vi fremprovoserer mange tekniske feil hos Kristiansand, feil som vi kunne kontre på.

Men Stian hadde også noen negative prestasjoner å trekke frem etter dagens firemålsseier:

– Vi slapp til Eirik Köpp for lett (fikk avfyre høyrekanonen 17 ganger og scoret ni) ut fra hvordan vi var enige om vi skulle aksjonere. Deres skjeive 5-1-forsvar hadde vi også litt bry med, og så var det også i dag noen litt for sløve returløp. Alt i alt så synes jeg vi leverte dårligere enn mot Elverum.

Forsvarsspiller Carlsen

Et lite moment til slutt: Vi er vant til å se Rasmus Thaarup Carlsen som en rutinert og stødig playmaker, gjennombruddsspiller og målscorer. I dag var han på minussiden offensivt, men sto i stedet frem som en aggressiv og effektiv forsvarsspiller…

– Ja, jeg traff ikke på skuddene mine i dag (én scoring på seks skudd). Det ble litt for upresist, og det var litt for lite fart i beina. Heldigvis var det andre som traff godt, og så er jeg glad for at jeg kunne bidra defensivt, kommenterte Rasmus.

FAKTA

KOLSTAD – Kristiansand 32-28 (19-14)
Kolstad Arena
Tilskuere: 967
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen, Sondre Orheim – Aksel Hald, Elias Thome 1, Henning Limstrand 4, Sander Rønning, Adrian Aalberg 9(2), Rasmus Thaarup Carlsen 1, Magnus Langeland 2, Gabriel Setterblom 3, Emil Raknes, Eskil Dahl Reitan 3, Simen Lyse 8, Torbjørn Fredriksen, Simon Kvam 1.
Kristiansands toppscorer:
Eirik Köpp 9
Utvisninger, Kolstad: 5 x 2 min. –  Kristiansand: 3 x 2 min (inkl. rødt kort, Feddersen)

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Robert Magnussen