«Tabellen vinner ingen kamper» – Kolstad

«Tabellen vinner ingen kamper»

Å tape med ett mot Elverum når du har mesterlaget på gaffelen, det er surt. Men det er ingenting imot det å tape med ti for Haslum. Det svir! Og det skjedde altså hjemme i Kolstad Arena på oktobers siste dag. I morgen har kolstadguttene sjansen til å ta revansje, i Nadderud Arena.

Lars Eggen Rismark har god tro på revansje og seier over Haslum i morgen. (FOTO: Tore Sæther)

– Hjemmekampen mot Haslum satte seg i oss, kan du si, men ikke lenge. Vi bestemte oss for ikke å bruke mye tid på hvorfor det skjedde. Kampen var så langt unna vårt beste nivå at jeg ikke tror det ville gitt noe resultat om vi satte oss ned og forsøkte å gjennomanalysere kampen. Det var en spesiell dag med mye utenom kampen som skjedde og som nok preget oss til en viss grad. (Presentasjon av seks internasjonale toppspillere som kommende Kolstad-spillere. Red.anm.) At vi havnet bakpå tidlig, bidro også til å prege kampen, sier Lars Eggen Rismark. 

Kom dårlig i gang; bommet mye og hang dårlig sammen defensivt. Det var tre momenter som bidro til de stygge sifrene – 20 mål riktig vei, 30 baklengs!

Haslum er jo et tidligere storlag med både sølv og bronse i perioden med Kolstad i eliteserien. De siste tre-fire sesongene har bærumslaget ikke vært blant topp fire. Per i dag ligger laget på 12.plass på tabellen med bare fire seire og er ni poeng og seks plasser bak oss. Men siden vi rykket opp, i 2015/16-sesongen, har åtte av 12 seriekamper endt med tap mot bæringene. Hvorfor er denne statistikken så stygg, tror du, Lars?

– Vanskelig å si. Det er ingenting som skulle tilsi at vi står med så mange tap mot nettopp Haslum. Så viser det seg at noen ganger er det lag som står ulikt til hverandre, og da kan du få en slik statistikk. Til tross for timålstapet hjemme, føler jeg at vi er et bedre lag enn Haslum. Om vi spiller opp mot vårt beste, skal vi vinne kampen.

Slik vil vi se keeper Lars ofte i morgen kveld. (ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

 – Hva er det som får deg til å tro på seier i morgen?

– Ikke først og fremst fordi vi har hevet toppnivået vårt i særlig grad, men fordi bunn-nivået er høyere. Vi er blitt jevnere i prestasjonene. Haslum har også et høyt toppnivå. Vi må helt klart prestere på vårt beste for å vinne. At vi i øyeblikket ligger langt foran dem på tabellen, betyr lite. Tabellen vinner ingen kamper. Det er gode prestasjoner som gir gode resultat, minner keeper Lars oss om.

PS!
Vi må i morgen klare oss uten Eskil Dahl Reitan. Han har testet korona-positiv. Med det forfallet har trenerne hentet inn Linus Högdahl (2002-modell) fra samarbeidsklubben Charlottenlund. «Han har prestert hyggelig for CSK i 1. divisjon, nå sist mot Falk», forklarer trener Stian Gomo uttaket.

PS2!
Positiv nyhet fra dagens trening; strekspiller Martin Kærgaard var i aksjon for første gang etter hæloperasjonen i starten på november.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball