Spenning er helt «ål reit» – Kolstad

Spenning er helt «ål reit»

I går satt jeg og så skiskyting fra OL og fikk en ny bekreftelse på at den idretten byr på noe av det heftigste når det gjelder spenning. Eneste konkurrent? – håndball, så klart. Og når det blir så spennende om det var i Nadderud Arena i kveld, og ditt lag står igjen som vinner, da er spenning helt «ål reit» – ikke sant…

Utmerket kamp av keeper Lars – som fikk noen beundrende blikk også av to unge hjemmelagssupportere da han gikk av banen.

Men du verden hvor unødvendig spennende dette manuset ble «skrevet», tenkte jeg flere ganger i løpet av det siste kvarteret. Seksmålsledelse (16-10) til pause; det var bare ett lag på banen – bortelaget. Vi var bedre enn Haslum i ett og alt. Bare målvakt Kristoffersen var sånn noenlunde på høyde med vår mann, Lars. Jeg noterte 11 redninger på Lars, åtte på Haslum-keeperen. Vi kontret bedre enn hjemmelaget, vi gjorde færre tekniske feil, vi hadde langt bedre uttelling på skudd, og vi sto aggressivt og godt rundt egen målgård.

Nytt kampbilde…

Vi holdt bæringene på god avstand også det første kvarteret av andreomgangen – 22-16. Men så snudde kampbildet, hvorfor Stian Gomo?

– Vi begynner å gjøre en del personlige feil, skrittfeil for eksempel; brente en del god sjanser og fikk kontringer mot oss. Vi inviterte dem rett og slett inn i kampen. Så hadde vi heldigvis en Carlsen og en Gabriel som tok ansvar i sluttminuttene. (De to delte likt mellom seg våre fire siste scoringer.)

– Kan 180 graders vendingen i kampen også skyldes noe at spillerne begynte å tenke resultat?

– Nei, det tror jeg ikke. Det var nok mer at flere av spillerne begynte å gå tomme. Husk at vi måtte klare oss uten tre av våre faste 3ere – Eskil (Dahl Reitan), (Rasmus) Mølgaard og (Martin) Kærgaard. Kampen ble kjørt i et ekstremt høyt tempo, spesielt i starten på begge omgangene. Men det var virkelig bra at vi dro i land dette. Vi har hatt noen kamper som har vært tette og hvor vi har gått poengløse av banen.

Rasmus sin rutine var ikke bare god å ha, den var helt avgjørende da vi til syvende og sist dro i land to deilige poeng.

Mange store bidragsytere

Det var mange som bidro heftig til at begge poengene ble dratt i land. Lars Eggen Rismark endte opp med 37 i redningsprosent – før pause var prosenten 52! – og han hentet frem en siste redning i kampens nestsiste sekund som hindret Haslum i å sikre seg det ene poenget.

Rasmus Thaarup Carlsen fightet storartet, lyktes ikke like godt med alt, skuddbom og tekniske feil. Men da kampen endelig skulle avgjøres, da var hans rutine god å ha, helt avgjørende: 25-24 på et herlig gjennombrudd – med strekhjelp av Henning Limstrand, og 26-24 like etter med et sugende kontrastøt.

Vår  – og REMA 1000-ligaens toppscorer, Gabriel Setterblom, 128 fulltreffere J – fornektet seg heller ikke i dag. Han var ikke scoringsmett før han stoppet på 11 – de to siste vår 27. og 28. scoring.

Søster Malene var på plass i Nadderud Arena for å heie på bror Magnus og fikk også se ham spille sin beste Kolstad-omgang.

Magnus Langeland var også storartet, før pause. Da sto han resolutt defensivt – som resten av forsvaret – og forover både dirigerte han (inklusive tre assist) og skjøt effektivt, fire mål på like mange skudd. «Langis» sin beste omgang i Kolstad-drakten, vil jeg mene.

Adrian Aalbergs kalde hodet og «varme» teknikk fortsetter å imponere – både fra kanten og fra straffekast-merket. I kveld fire treff på fire skudd – ett av dem straffekast.

På motsatt kant kom Emil Raknes inn etter rundt et kvarters spill og ble værende på banen resten av kampen. Det ble han fordi han scoret på tre av fire skudd, fordi han røvet til seg en ball og kontret, fordi han sto bra bakover.

Henning Limstrand har vært småsyk en periode og preges nok litt av det – ressursmessig. Men innsats og tæl og vilje, det var det heller ikke i kveld noe å si på. Han scoret riktignok bare én på tre skudd, men han skaffet oss en syvmeter og jobbet imponerende i forsvar. «Det Henning og Langeland klarte sammen som 3ere i 40 minutter, det var rett og slett veldig bra», skrøt trener Stian.

Henning hadde all grunn til å smile tilfreds etter avgjørende bidrag til seieren i kveld.

PS!
Allerede på søndag kommer en ny mulighet til poengfangst når Sandefjord kommer på besøk i Kolstad Arena. Avkast klokken 16:00.