Storseier og Lyse-show – Kolstad

Storseier og Lyse-show

Første møte med Sandefjord ga ettmålsseier. I kveld scoret vi 35, vant med 12, og Simen Lyse holdt show. Simen har hatt noen «bob-bob»-kamper i det siste. I ettermiddag var han lysende god – ni scoringer på 11 skudd, ingen tekniske feil og i tillegg med noen delikat presise målgivende pasninger.

Simen Lyse – nærmest ustoppelig i dag. Herlig!

– Lyse responderte godt. Han er ikke vant til å starte på benken, som i dag. Kanskje vi skal fortsette med det, gliste en godt fornøyd Stian Gomo og la til: – Så var det jo artig å se Aksel (Hald) ta for seg. Husk han holder til i Tromsø og er bare i korte perioder hos oss mens han gjør ferdig videregående.

Men tilbake til Simen Lyse. På to av de fire siste kampene har han hatt henholdsvis 25% (mot Haslum) og 30 % (mot Runar) uttelling på sine skudd. Innimellom har det vært 57% og 50% mot Kristiansand og Arendal – så vidt godkjent for en bakspiller, men irriterende lavt for ham selv:

– Jeg har hatt noen ujevne prestasjoner, og det har irritert meg. Det har rett og slett gått ut over humøret.

I dag derimot var Simen slik vi gjerne vil – og forventer… – å se ham – meget god. Og uttelling på skudd 82 prosent – lysende. Sandefjord-målvaktene var sjanseløse. Og så for ikke å glemme kampens virkelige lekkerbisken, scoringen til 28-19-ledelse: En presis flyverpasning fra venstre bak-posisjon ut til Elias Thome på høyrekanten, som returnerte like presist til Simen som kom susende over Sandefjord-feltet. Sjampagne-håndball!

– Selv om jeg ikke har lyktes så godt i noen kamper, så vet jeg jo at jeg kan. Det handler også om å være tålmodig. Da jeg traff på mine tre første skudd i dag, løsnet det. Og det er jo ekstra artig når man kan bidra til å vinne kamper. Jeg følte også at det var artig for publikum. Vi tar gjerne imot flere på tribunen til de neste kampene. Om det ikke var veldig mange i dag, kjente jeg på en god stemning.

Gjennombruddshissig og scoringsglad Gabriel Setterblom. Litt skjevt treffpunkt før pause, fire «i svarten» på seks skudd etter – slipper «strafferunde» på slikt…

Stemningen var god, Kolstad var sin motstander totalt overlegen, og mange bidro. Trener Stian var veldig fornøyd med at kampen utviklet seg slik at han kunne rotere mye på laget, gi mange spilletid. Det viser seg gjerne å være lønnsomt i det lange løp.

Flere leverte store bidrag til 12-målsseieren – vår største så langt i sesongen:

* Adrian Aalberg var nok en gang bunnsolid – både fra kanten og fra 7-meteren.
* Rasmus Thaarup Carlsen er snart lik sitt gamle, gode jeg offensivt – og enda bedre (tror jeg) defensivt.

* Storscorende Gabriel Setterblom hadde ikke helt fininnstilt skuddene før pause. Etter løsnet det, og angrepslysten og gjennombruddsiveren, den er det lite å utsette på.
* Lars Eggen Rismark sto igjen en solid kamp – og da Simen Westby Johansen fikk de siste knapt ti minuttene, resulterte det i redning av to hundreprosentsjanser.
* og, 18-åringen Aksel Hald gleder jeg meg stort til å følge når han flytter til Trondheim og blir kolstadspiller for fullt.

Denne karen gleder jeg meg til å følge når han gjør seg ferdig med videregående i Tromsø og flytter til Trondheim. Aksel Hald, merk dere navnet like godt først som sist.

På tribunen satt Håkon Følstad. Lagkapteinen fikk seg en smell i venstre skulder mot Haslum og var ikke spillbar. Han oppsummerte sitt inntrykk av lagkompisene slik:


– Det var solid, vi hadde god kontroll hele veien, en liten maktdemonstrasjon, rett og slett. Vi spilte Sandefjord dårlig. Artig for øvrig å se at Carlsen er så bra, at Lyse var det samme og at unge Aksel (Hald) presterte godt.

PS!

Kjekt å se Martin Kærgaard på banen igjen etter hæloperasjon og rehab siden midten av oktober i fjor.

FAKTA

KOLSTAD – Sandefjord 35-23 (16-10
Kolstad Arena
Tilskuere: 798
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Aksel Hald 3, Elias Thome, Henning Limstrand 2, Sander Rønning 3, Adrian Aalberg 7(2), Rasmus Thaarup Carlsen 4, Magnus Langeland 1, Gabriel Setterblom 5, Emil Raknes 1, Eskil Dahl Reitan, Simen Lyse 9, Ruben Meder, Martin Kærgaard.
Sandefjords toppscorer:
Simen Søgaard 6(4)
Utvisninger, Kolstad: 2 x 2 minh.  –  Sandefjord: 3 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Robert Magnussen

God stemning på kolstadbenken etter kampen – oppmann Boumediene og strekdueon Henning Limstrand (5) og Ruben Meder.