Christian Berge blir Kolstad-trener – Kolstad

Christian Berge blir Kolstad-trener

Så er det offentlig; Christian Berge blir en del av Kolstads trenerteam. Torsdag ettermiddag ble kontrakten underskrevet og spillerne orientert, og tirsdag 1. mars er Christian i gang på sin første trening som del av Kolstads trenerteam.

Saken er klar. Christian Berge og Jostein Sivertsen har signert avtalen som gjør Christian til Kolstad-trener frem til sommeren 2024 – foreløpig…

Jobben som landslagstrener er foreløpig ikke et avsluttet kapittel. Frem til 1. mai skal Berge i tillegg holde tak i Håndballgutta, blant annet under Golden League-turneringen i Danmark i midten av mars.

Trener-team med Gomo, Sagosen og Viken

– Christian vil danne trenerteam sammen med Stian Gomo, Erlend Sagosen og Ole Martin Viken. Han vil ha hovedansvar for det offensive spillet, Stian vil ha samme rolle mot forsvarsspillet, mens Erlend vil ha ansvaret for målvaktene og oppfølging på individuelt plan, ikke minst overfor de unge spillerne. Ole Martin har ansvaret for det fysiske treningsarbeidet, sier daglig leder Jostein Sivertsen og legger til:

– Det er ingen grunn til å legge skjul på at det har vært en meget spesiell høst med mange rykter og spekulasjoner rundt satsingen vår. Store endringer som det vi nå står overfor er også utfordrende, ikke minst for dagens spillergruppe. Men vi har klart oss gjennom det, og det er all grunn til å gi honnør til spillerne som har stått sammen, vært sterke, og har vunnet seks av de siste syv kampene. 

«Fantastisk mulighet»

Christian Berge har helt siden 2017 ved mange anledninger gitt uttrykk for at han har savnet muligheten til å stå på gulvet med spillere hver eneste dag, og kunne ha en klubbrolle i tillegg til å trene Håndballgutta. Nå blir altså savnet stillet:

– Det er en kjempemulighet å få være med på å bygge og utvikle noe utrolig spennende. Ekstra interessant er det selvsagt at denne satsingen gjøres i en klubb i hjembyen min, sier 48-åringen.


– Jeg har i mange år understreket hvor viktig jeg synes det er å ha muligheten til å øve på å være trener på gulvet, og det hver dag. En delt rolle mellom klubb og landslag har vært det jeg har lengtet etter. Når det altså ikke har vært mulig, er jeg kommet til et punkt hvor det å utøve trenergjerningen hver dag, det å være en del av et miljø, diskutere tett med kolleger i stedet for å sitte alene og se kamper på video, det er noe jeg sterkt ønsker meg.
Og videre:

– Idrett for meg handler om glede og om utvikling. Når det ikke har vært mulig å få daglig øving på det å være trener, så føler jeg at jeg selv mangler de marginene som skal bidra til utvikling. Likevel er jeg helt klart en bedre trener i dag enn da jeg startet med landslaget. Men jeg har altså ikke vært i stand til å bidra til at de avgjørende marginene har svingt vår vei, det som kanskje ville gitt oss et mesterskapsgull, og det plager meg.

Mange år gammelt ønske

Et trenersamarbeid Stian Gomo – Christian Berge er ingen ny tanke. Stian sier:

– Christian og jeg snakket sammen for mange år siden om at det hadde vært moro å trene et lag sammen. Da var det ikke aktuelt med Kolstad. Nå er det altså det, endelig. Jeg kjenner at det skal bli fantastisk moro og jobbe tett sammen med en av verdens beste trenere i en klubb som har så store ambisjoner som det Kolstad har. Når vi nå samler de beste folkene og spillere, så vil det gi et kjempeløft for dagens og morgendagens spillere.

Håndball-Norges «råeste» trenerteam; f.v. Ole Martin Viken, Stian Gomo, Christian Berge og Erlend Sagosen

«Jeg gleder meg»

Lars Eggen Rismark er én av spillerne med aller lengst fartstid i Kolstad. Han ser med stor spenning frem til å få Christian Berge i trenerteamet:


– Jeg tror jeg snakker på vegne av alle når jeg sier at det blir stort å få den etter min mening beste norske treneren. Det blir en enorm ressurs. Jeg kjenner at jeg virkelig gleder meg. Det blir spennende med det nye som Christian vil bringe med seg, både fra tiden som klubb- og landslagstrener, samtidig som vi skal bygge videre på det som har ført oss dit vi er i dag. 

TEKST og FOTO:
Tore Sæther /Kolstad Håndball

Fra dagens pressekonferanse: