To gode på kanten… – Kolstad

To gode på kanten…

I dag hadde ikke våre to storskyttere, Setterblom og Lyse, dagen da de fleste skuddene traff «i svarten» – til sammen bare seks scoringer på 19 skudd.  Da var det ikke minst positivt og gledelig at vi var så gode på kanten(e). Elias Thome og Adrian Aalberg med henholdsvis fire og seks treff og med en uttellingsprosent på 67 og 85 prosent. Strålende! De to demmet også opp på  flankene i forsvaret.

Særdeles gode på kanten; Elias Thome (t.v.) og Adrian Aalberg.

– Kantene våre ar veldig bra – selv om vi ikke klarte å brette ut spillet vårt så mye som vi ønsker, og de sto også bra bakover, kommenterte trener Gomo.

Adrian er vi blitt vant til at han treffer på det meste han forsøker. Elias derimot har hatt flere ting å «bale» med den siste tiden – både trøbbel med ryggen og korona med ettervirkninger – og ubevisst funderinger rundt tema «kontraktsforhandlinger».  Ryggproblemene oppsto i de siste kampene før jul:

– De fant ut at det var en hevelse rundt en virvel. Det hemmet meg ganske mye. Behandling blant annet med nåler hjalp, men hvile var viktig, og det var ikke så lett å få til i en hektisk periode med tett kampprogram. Etter jul har ryggen ikke plaget meg, forteller Elias. 

Men selv om ryggen nå oppfører seg pent, har prestasjonene på banen ikke vært som han ønsker, hvorfor:

– Det er nok en kombinasjon av flere ting. Én ting var at jeg fikk korona; et annet forhold var forhandlinger om ny kontrakt som tok energi. Vi er ennå ikke i mål med det siste. Mot Haslum var jeg ganske dårlig, to bom på to skudd blant annet. Emil (Raknes) kom inn og gjorde det bra.

Og så ble førstevalget på høyrekanten benket fra start i den påfølgende kampen, mot Sandefjord, for første gang på svært, svært lenge. I kveld var det på’n igjen i startoppstillingen – og hele kampen. Elias leverte en sterk prestasjon, også defensivt. 

– Jeg tenkte at det kunne bare gå en vei. Å gjøre det så bra i dag var en fin opplevelse, kommenterte Elias.

Kolstad-jubel i Bergen etter to nye poeng og fjerde strake seier.

Snuoperasjon i garderoben

Kolstadguttene gikk til pause riktignok med en tomålsledelse (11-9), men etter en halvtime med masse rusk i maskineriet. Uttellingsprosenten var et godt stykke unna ønskelig. Det ble gjort hele åtte tekniske feil. Vi klarte ikke å kontre ned bergenslaget, og vi pådro oss fire utvisninger – ikke alle «nødvendige», for å si det forsiktig. I garderoben var det enda viktigere ting å ta opp.

– Vi hadde en omgang hvor vi var alt for mye opptatt av ting som vi ikke skal; dommere, kommentarer fra motstanderbenken, ikke minst. Vi begynte også å peke på hverandre når det ble gjort feil. Men så skal det sies at måten vi klarte å snu fokus på under pausepraten og som vi viste i andreomgangen, det var avgjørende og et sunnhetstegn, sa Stian og pekte gjerne på forsvarsspillet som det viktigste pluss med Langeland, Dahl Reitan og Eggen Rismark som sentrale brikker.

Blir fort historie

To poeng i Bergen smakte godt og var viktig for å holde kontakten med lagene nærmest bak Elverum og Drammen.  Sistnevnte tapte for øvrig overraskende(?) for Runar i kveld. Om seieren vår gjorde aldri så godt, minner Stian oss om at:

– En seier gir økt selvtillit, men det er ingenting som blir så fort historie som kamper. For oss gjelder det å komme kjapt opp i ringene og jobbe hardt. Som kjent venter en ny kamp allerede på onsdag, hjemme mot Drammen… 


FAKTA

Bergen – KOLSTAD 22-26 (9-11)
Haukelandshallen
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome 4, Henning Limstrand 2, Sander Rønning, Adrian Aalberg 6(2), Rasmus Thaarup Carlsen 2, Magnus Langeland 1, Gabriel Setterblom 3, Emil Raknes, Eskil Dahl Reitan 2, Simen Lyse 3, Martin Kærgaard 3, Simon Kvam.
Bergens toppscorer:
Sebastian Mossestad 7
Utvisninger, Kolstad: 5 x 2 min. –  Bergen: 3 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Boumediene Rachedi