«Scorer gjerne null mål hvis vi bare vinner» – Kolstad

«Scorer gjerne null mål hvis vi bare vinner»

Siden årsskiftet har Adrian Aalberg levert den ene gode kampen etter den andre. Onsdag er det klart for ny dyst, mot Drammen, klubben han spilte to sesonger i, 2018-2020. I starten på den andre sesongen opplevde han å få rundjuling av Kolstad – selv om han selv innfridde, ble DHKs toppscorer med seks mål:

Adrian Aalberg har hatt en meget god start på 2022 og er klar for å følge opp mot Drammen på onsdag, klubben han tapte med da DHK ble knust av Kolstad i innvielseskampen i nye Trondheim Spektrum. (ARKIVFOTO: ROBERT MAGNUSSEN)

– Jeg husker jeg var ekstra spent før kampen. Jeg syntes det var en kuul ramme, i nye Trondheim Spektrum og med 7000 tilskuere. Var litt stolt også for at dette kunne skje hjemme i Trondheim og ønsket å vise meg frem både mot gamle lagkamerater og andre kjente. Det gikk jo ikke spesielt bra for laget. Det var ikke mange på DHK som hadde en god dag, mens det motsatte var tilfellet hos Kolstad. Lars var i det umulige hjørnet. Carlsen var god, Ronald var god – i det hele tatt mange var gode, og da ble resultatet (timålstap for Drammen) som det ble.

– Kolstads hjemmestatistikk mot DHK er veldig bra. Bare én av seks kamper er endt med tap, resten er vunnet. Hvorfor er det slik når Drammen har endt foran oss på tabellen i fire av seks sesonger vi har vært i eliteserien?

– Det er ikke så godt å si. Jeg synes lagene har vært ganske jevne. Så har Drammen seget litt i fra etter at Kristian Kjelling overtok som trener. Men for oss i Kolstad er det en ekstra motivasjon å slå ifra oss mot «storlag», og Drammen har altså vært topp tre de fire siste sesongene, og vi har aldri vært der. 

Trio som storspilte mot Drammen i den minneverdige kampen i Trondheim Spektrum i starten på november 2019: f.v. Elias Thome, Rasmus Thaarup Carlsen og Lars Eggen Rismark. (ARKIVFOTO: ROBERT MAGNUSSEN)

– Nå er vi klare på onsdag til en ny dyst mot Drammen, som ligger på en soleklar andreplass på tabellen. Vi fikk en real omgang juling – ikke minst den første halvtimen, 9-20, i Drammenshallen 1. desember. Hvordan skal vi unngå det og heller plusse på den fine hjemmestatistikken mot Team Kjelling?

– Vi må stå godt i forsvar, og så må returløpene våre være helt på topp. Drammen er ekstremt gode i kontra med én kantspiller på hver side – Pedersen og Lillelien – som løper raskere og veldig gjerne enn noen andre i eliteserien.

– Og så må Adrian Aalberg plusse på sin gode scoringsstatistikk – 28 mål på de fem kampene vi har spilt siden årsskiftet…

– Jeg scorer gjerne null mål hvis vi bare vinner, svarer Adrian.

Hjemme mot Drammen

Hjemmekampene mot Drammen i eliteserien viser altså hyggelige tall; de seks kampene er endt med fem seire. Bare i 2018/19-sesongen har vi tapt hjemme for Drammen. Her er kampene:

2015/16:
23-19-seier

2016/17:
27-26-seier

2017/18:
30-28-seier

2018/19:
26-28-tap

2019/20:
31-21-seier 

2020/21:
27-21-seier

2021/22:
????

PS!
For øyeblikket ligger DHK på andreplass på tabellen, ni poeng bak suverene Elverum, men med åtte poeng mer enn det vi har, tre plasser lenger ned på tabellen.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball