Bedre kan det (nesten) ikke gjøres – Kolstad
Seriekamp REMA 1000 ligaen håndball menn mellom Kolstad - Drammen. Dette er den nysignerte treneren Christian Bergers første hjemmekam for Kolstad.

Bedre kan det (nesten) ikke gjøres


Håndballkamper kan være bare  underholdende, når de spilles som det ble gjort i kveld – og hjemmelaget vinner med knappest mulig margin. 2200 forlot Kolstad Arena med et stort smil rundt munnen, og mon tro om ikke de aller fleste dukker opp ved neste anledning – om bare ei uke…

Det manglet heller ikke på energi i gledesjubelen etter kampen


Mot sølvplasserte Drammen var åpningen en ganske annen enn da vi fikk skikkelig pryl i Drammenshallen. Da var kampen langt på vei tapt halvveis med 9-20 inn i garderoben. I kveld åpnet Rasmus Thaarup Carlsen scoringsballet, med et frekt ball-tyveri og påfølgende effektiv kontra. Men Drammen svarte like kjapt. Vi gjorde for mange tekniske feil den første halvtimen slik at «sprinteren» på venstrekanten, Baskår Pedersen, fikk alt for gode arbeidsbetingelser. Han er lynrask, starter riktig og skyter imponerende sikkert. Det er ikke så rart at storlaget Flensburg-Handewitt har sikret seg kantspilleren – som erstatter for svenske Hampus Wanne, som for sin del forsvinner til Barcelona. 

Kjappfot-kameratene Sørheim og Aho og etter hvert også tungtskytende Norberg skaffet oss også hodebry. Det kostet både baklengsmål og utvisninger. Med 20 baklengs den første halvtimen, var ikke veldig bra. 

Stian Gomo: «Vi var litt for naive, sleit i duellene mot Aho og Sørheim og tok heller ikke returløpene ordentlig.»

Lars Eggen Rismark reddet mange situasjoner, likevel slapp vi altså inn 20 baller: «Det var selvsagt ikke bra nok, men til gjengjeld var vi veldig mye bedre i andreomgangen. Vi vant duellene og ødela rett og slett Drammen sitt spill.»

Og én viktig måte å gjøre det på, var å fremprovosere en hel stripe med tekniske feil. Før pause var det vi som fikk for mange angrep avsluttet uten skudd (8), mens Drammen slet like mye etter pause (9).

Vi startet den siste halvtimen med tre mål å ta igjen. Vi kom a jour allerede etter fire minutters spill. Resten av kampen var kliss jevn, med oss i føringen for det meste, men med Drammen-ledelse helt til Sander Rønning kontret inn 30-30 knappe tre minutter før slutt. Det var for øvrig en imponerende «modig» Sander – fordi han like før hadde bommet på en åpen sjanse. Da vi kontret og Rasmus serverte ut til venstre, kunne Sander fort ha stoppet og spilt ballen tilbake. Han gjorde ikke det. Skjøt og scoret i stedet. Bærre lækkert!

Pønsket ut neste sjanse på benken

Et viktig bidrag til denne velsmakende seieren, var at det i andre omgang var mulig å gjøre et kort forsvars-angrepsbytte – Eskil Dahl Reitan i forsvar, Gabriel Setterblom offensivt. Vår storscorer hadde vist seg frem også før pause med tre treffere. Etter pause skjøt han feilfritt fire ganger:

– Det var viktig at jeg kunne få igjen pusten litt på benken mens vi sto i forsvar. Jeg kunne tenke neste angrep, bestemme meg nøyaktig hvordan jeg ville aksjonere, hvordan jeg skulle skyte og score, fortalte en tilfreds smilende Gabriel. Han ble også belønnet med premie som beste kolstadspiller.

Noen av høydepunktene

* Lars vant keeperduellen mot de to Drammen-målvaktene. Simen Westby Johansen kom inn bare på én syvmeter. Den reddet han til gjengjeld.
* Kantspillerne våre – Thome, Aalberg og Rønning – gjorde jobben sin, både med oppofrende og uredd duellering i forsvar og mer enn bra uttelling på skuddene.

* På streken kriget Henning og Martin, flatet ned, ga bakspillerne anledning både til gjennombrudd og skuddavvikling behagelig nær Drammen-målet.

* Simen Lyse hadde en vakker første angrepsomgang. Hans overblikk, situasjonsoppfatning og flere riktig lange, presise kontra-pasninger – det kan ikke gjøres bedre!

* Og fungerende lagkaptein Rasmus han så ut til å trives skikkelig. Kompromissløse dueller i begge ender av banen, og tre mål på fire skudd:

– Dette var ekstremt godt jobbet. Greit nok, førsteomgangen var ikke den aller beste, men til gjengjeld var andre omgang veldig, veldig bra. Vi jobbet ekstremt godt alle mann. Jeg er riktig imponert over gutta. Nå kjenner jeg hvor sliten jeg er, men 31-30-seier gir en riktig god feeling, smilte Rasmus.

Christian Berge ga mange verbale blomster til spillerne etter sin første kamp på Kolstad-benken.

Berge full av lovord

Og Christian Berge, etter sin første kamp på Kolstad-benken, han var full av lovord for prestasjonen:

– Dette var vanvittig moro. For en energi, for en utstråling og for et herlig kroppsspråk. Her er det masse ferdigheter, så mye å bygge videre på.

Kveldens seier og to poeng førte oss opp på bronseplass på tabellen. Riktignok har de tre nærmest bak oss én kamp mindre spilt, men vi er i aller høyeste grad med i bronsekampen etter at vi nå vant den sjette av syv hjemmekamper i serien mot Drammen.

Neste serierunde har vi også hjemmekamp; onsdag i neste uke mot Tønsberg/Nøtterøy som slo oss klart i første kamp. Men det er lenge, lenge siden det…

Magnus Langeland spilte fra start, men rakk bare noen minutter før han ble skadet og ikke kom i spill igjen.

Skår i seiersgleden

Et par ubehagelige kostnader på en ellers som storfin Kolstad-kveld. Magnus Langeland som fikk tillit fra start, og innfridde, fikk en skikkelig Drammen-trykk i ribbeina allerede etter 11-12 minutter og kom ikke tilbake på banen. Det blir røntgen for å finne ut om det er brudd eller om det bare gjør vondt. Adrian Aalberg fikk heller ikke fullført kampen. Han skadet høyre tommel i en duell tidlig i andre omgang. «Jeg tror det går greit», var kommentaren da det hele var over.

PS!
Lagkaptein Håkon Følstad er fortsatt ikke kampklar etter skulderskaden han pådro seg mot Haslum. Det er også tvilsomt om han kan spille mot Tønsberg Nøtterøy neste onsdag.

FAKTA
KOLSTAD – Drammen 31-20 (17-20)
Kolstad Arena
Tilskuere: 2200!
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome 5, Henning Limstrand 2, Sander Rønning 1, Adrian Aalberg 3(1), Rasmus Thaarup Carlsen 3, Magnus Langeland, Gabriel Setterblom 7, Emil Raknes, Eskil Dahl Reitan 1, Simen Lyse 7, Martin Kærgaard 2.
Drammens toppscorer:
August Baskår Pedersen 10(2)
Utvisninger, Kolstad: 6×2 min. –  Drammen: 2×2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Robert Magnussen

God stemning også på benken da seieren var innkassert.