Bækkelaget neste stopp for Simen – Kolstad

Bækkelaget neste stopp for Simen

Etter tre sesonger i Kolstad blir Bækkelaget neste stopp for Simen Westby Johansen.

9. april spiller Simen Westby Johansen sin siste seriekamp i Kolstad-drakten. Da får han kanskje sjansen til å stoppe skudd fra Bækkelaget-spillere, spillere som neste sesong blir hans nye lagkamerater. (ARKIVFOTO: ROBERT MAGNUSSEN)

– Jeg skal danne målvaktpar med unge, talentfulle Nikolai Wiig. Det tror jeg skal bli bra, sier vestfoldingen, som i spillersamtale like etter nyttårsskiftet fikk beskjed om at kontrakten hans med Kolstad ikke ville bli forlenget.

– Men det hadde jeg for lengst skjønt med landslagsmålvakt Torbjørn Bergerud som én av de nye spillerne fra neste sesong. Jeg har fortsatt lyst til å spille på øverste nivå. Å være nummer to i et keeperpar, som nå med Lars Eggen Rismark, det er greit. Men for meg som har holdt på såpass lenge og er 31, frister det ikke å være nummer tre i et målvaktteam, innrømmer Simen.

Denne sesongen har Simen gjort to svært gode innhopp – mot Sandefjord og Bergen, to kamper som kom etter hverandre i november. Trener Gomo var full av lovord om sin «andrekeeper»:

– Det er veldig deilig å ha en slik fyr i laget. Han er rolig og fin hele tiden, 100 prosent dedikert hver eneste treningsøkt, gir tilbake uten å forlange noe. En veldig bra type å forholde seg til.

Tilbake til den aktuelle situasjonen. Kontakten med BSK var først en trenerkontakt siden Stian Gomo og Jørgen Laug er godt kjent og har jevnlig dialog. 

– Laug ringte meg i midten av januar og fortalte at Bækkelaget var interessert i meg som makker til Wiig. Jeg har aldri hatt agent før nå. Han har tatt seg av kontraktarbeid slik at jeg kunne konsentrere med om å trene og spille kamper. I forrige uke var alt klart og kontrakten ble underskrevet, forteller Simen.

Når Simen flytter til Oslo og Bækkelaget må han skaffe seg en jobb ved siden av håndballen. Han er også forespeilet å ha en rolle som trener for målvaktene på BSKs rekruttlag, som nå i Kolstad.

– Du sa du gjerne ville fortsette å spille eliteseriehåndball. Hva om det ikke hadde kommet noe tilbud fra eliteserien, men for eksempel fra en 1. divisjonsklubb?

– Jeg tok en runde med meg selv om det. Jeg innså fort at det måtte bli eliteserie eller ikke noe. Nå som alt er avklart, føles det bra å vite hva som skjer neste sesong. Når håndballkarrieren er over? Ikke godt å si. Kanskje studier, eller mest sannsynlig en jobb som har med idrett å gjøre.

Kontrakten mellom Simen og Bækkelaget er på ett år med mulighet til å forlenge den med ett år til, om begge parter ønsker det.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball