«Nå er vi et helt annet lag» – Kolstad

«Nå er vi et helt annet lag»

For ganske nøyaktig tre måneder siden ble vi sendt hjem fra Nøtterøyhallen med femmålstap (30-35) for Tønsberg Nøtterøy. Det var da og ikke nå:

Rasmus Thaarup Carlsen vet fortsatt å gå på egne muligheter, men er blitt en viktigere lagspiller, sier trener Stian Gomo.

– En riktig møkkakamp av oss. Vi tapte fortjent. Men i dag er vi et helt annet lag, forsikrer vikarierende lagkaptein Rasmus Thaarup Carlsen.

Siden den gang har vi spilt oss opp og frem og vunnet kamper på stripe – i motsetning til vestfoldingene som ligger nestsist på tabellen og står bare med fire seire og to uavgjort, 10 poeng, som er 17 færre enn det vi har på femteplass. Altså blir morgendagens kamp i Kolstad Arena av det skumle slaget, eller hva, Rasmus?

– Det kan det kanskje bli, uten at vi har fokus på det. Vi er opptatt av hva vi selv gjør og skal gjøre, uansett om motstanderen er Elverum eller Tønsberg Nøtterøy. Nå synes jeg vi er i god flyt, på alle områder. Vi klarer å etablere et godt forsvar som også gir målvaktene våre bedre arbeidsbetingelser. Offensivt har vi også bedre flyt, og ankomstspillet har tatt steg.

Det har vært mye å glede seg over for våre gutter de siste par månedene. Her med Gabriel (Setterblom) og Rasmus sammen med oppmann i særklasse, Boumediene Rachedi.

– Vi er et helt annet lag, men det er også Tønsberg Nøtterøy. De har mistet flere spillere. Mot Bergen stilte de med bare ti spillere, tre av dem målvakter. Det betyr vel neppe at vi kan forvente en motstander som kommer til å satse mye på kontringer?

– Det gjør de nok ikke. Jeg tenker at de kommer til å satse på lange angrep. Da gjelder det for oss å være tålmodige og fokusert. Vi derimot kommer til å løpe, løpe, løpe. Jeg føler meg sikker på at vi skal ta revansje og vinne denne kampen. Om det viser seg at vi må slite ekstra hardt for seieren, så er vi klare for det også, lover Rasmus.

Vår vikarkaptein fikk som de fleste vet ødelagt første del av sesongen. En skade i høyre skulder sørget for det. Nå er det gode, gamle Rasmus vi ser i kamp. Skulderproblemene er tilbakelagt stadium, ikke sant?

– Jeg synes jeg tar steg. Jeg er ikke helt den samme som før når det gjelder å score mål, men det er ikke så viktig. Vi er mer opptatt av å gjøre hverandre gode enn hvem som scorer mest, sier han som både har vært toppscorer og årets playmaker i eliteserien – som Halden-spiller. Og trener Stian Gomo supplerer:

– Rasmus er blitt en mye bedre forsvarsspiller, og offensivt er han roligere og gjør effektive bidrag, nedflatinger, til skyttere som Gabriel og Lyse. Rasmus er rett og slett blitt en bedre lagspiller.

Og Rasmus fortsetter:

–  I forsvar føler jeg at det har gått veldig bra. En god stund etter at jeg var kampklar, var skulderen ganske øm og vond dagen etter kamp og gjerne også noen ekstra dager. Nå er det langt færre slike dager. Skulderen hemmer meg ikke selv om det mangler litt på kraft og jeg blir litt fortere sliten, men det er timingen jeg ligger lengst unna det jeg ønsker, sier Rasmus Thaarup Carlsen – med Kolstad-kontrakt i ytterligere to sesonger etter at denne er ferdigspilt.

PS1!
Lagkaptein Håkon Følstad er ennå ikke kampklar, og Magnus Langeland er ikke godt nok restituert til kamp etter smellen han fikk i ribbeina mot Drammen.

PS2!
Tønsberg Nøtterøy scorer mye – i snitt drøyt 29 per kamp, men slipper inn desto flere; i snitt 33. Siste seriekamp, søndag hjemme mot Bergen, holdt laget eget snitt (30) – slapp derimot inn ille mange; 44 – tredje kamp med 40 baklengsmål og flere.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
ARKIVFOTO: Robert Magnussen