Elias med ny kontrakt -«ganske deilig» – Kolstad

Elias med ny kontrakt -«ganske deilig»

Før helgen satte Elias Thome navnet sitt på en ny kontrakt som gjør han til Kolstad-spiller i ytterligere to sesonger. Det føles ganske deilig, innrømmer 23-åringen og forklarer:

Toårs-kontrakt er signert. Både Elias og Jostein Sivertsen har grunn til å være fornøyd.

– Jeg hadde lenge gått og følt på at det kanskje kunne være på tide med miljøforandring; ny klubb, ny by, nye omgivelser. Agenten jeg har kontakt med, danske Thomas Stenholdt, kom tilbake med beskjed om at det kunne være muligheter både i svensk og dansk toppliga – ikke i en topp klubb riktignok, men likefullt.

Førstevalget ute på høyrekanten vår, siden 2018/19-sesongen, fikk virkelig noe å tenke på. Og det ble ikke mindre å fundere over da Kolstads nye storsatsing ble offentliggjort i slutten av oktober. Med en islandsk topp høyrekant, Sigvaldi Gudjonsson, på vei til oss, måtte Elias gå noen runder med seg selv: 

– Hva kom til å kreves av meg med tanke på tålmodighet opp mot spilletid. Usikkerhet rundt hva som ville være best for meg og min utvikling hadde ligget og lugget helt siden prosjektet ble kjent. Men jeg fikk vite at klubben ville ha meg med videre, og det var naturligvis godt å høre. Og så tenkte jeg at med den satsingen vi når står overfor, og muligheten til å være en del av det, den sjansen kunne jeg ikke la gå fra meg. Så derfor ble det til at jeg forlenget kontrakten med ytterligere to sesonger. 

Den nye kontrakten gjør at Elias kan bli håndballspiller på fulltid, om han vil.

– Men jeg er ikke sikker på at jeg vil det. Jeg tror det er lurt på alle vis å ha en arena utenom håndballen. Nå er jeg midt i arbeidet med en bachelor i økonomi, og deltidsjobben i DNB er noe jeg trives veldig godt med; mange gode kolleger, fint miljø. 

Håndballen blir uansett «førstepri» for Elias de nærmeste årene, minst ut 2023/24-sesongen. Hvordan har så denne sesongen vært, hvor tilfreds er han med egne prestasjoner?

– Det har vel gått litt opp og ned; flere årsaker til det. De siste tre kampene har jeg prestert på et nivå jeg kan si meg fornøyd med. 

All grunn til det; 14 scoringer og uttellingsprosent på 74 – farlig nær de 75 prosentene, trener Stian Gomo «krever» av kantspillerne sine. Dessuten synes jeg at forsvarsspillet har vært i god bedring. Seks utvisninger har han pådratt seg hittil i sesongen – slett ikke bare negativt det…

Målbevisst i luftige svev og med ganske så sikre treffpunkt

Tre kamper gjenstår før REMA-1000 ligaen er ferdigspilt; Fjellhammer (borte), Nærbø (borte) og punktum settes mot Bækkelaget i Kolstad Arena lørdag 9. april. I øyeblikket ligger Kolstad på bronseplass, à poeng med Runar og to foran Nærbø. Hvordan ser Elias på serieavslutningen og muligheter for bronsemedalje, i så fall Kolstads beste plassering siden eliteseriedebuten i 2015/16?

– Vi har alt i egne hender. Fjellhammer er et lag vi absolutt bør slå. Nærbø kan bli nøkkelkampen, det er et sterkt lag, og jeg kan ikke huske at vi har slått dem på bortebane. 

Det stemmer det, Elias; to seriekamper i Nye Loen flerbrukshall på Jæren og to Kolstad-tap. Men én gang skal bli den første – søndag 3. april for eksempel…

Og så er det serieslutt hjemme mot Bækkelaget, laget vi tapte med fem mot i sesongåpningen.

– Det handler om revansje, sier Elias Thome med overbevisning.

PS!
I første møte denne sesongen med de tre gjenstående motstanderne scoret Elias til sammen 14 mål og med en uttelling på 78 prosent. Gjerne reprise, Elias!

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Robert Magnussen og Tore Sæther