For en slite-seier! – Kolstad

For en slite-seier!

Vi vant for syvende gang på rad, og det har vi aldri tidligere gjort i eliteserien. Men du verden hvor vi måtte slite for kveldens tomålsseier borte mot Fjellhammer.

I førsteomgangen hadde vi føringen helt frem til det 20. minutt – uten av vi var imponerende gode. Vi levde på Gabriels skyting og noen gode kontringer. Resten av omgangen var jevn og pausestilling nesten som i første kamp – 16-16 mot 16-18 i Kolstad Arena. Men i motsetning til hjemmekampen fløy vi ikke i fra etter pause. Tvert imot; Fjellhammer scoret først og holdt hardt rundt en knapp ledelse helt til Simen fant Martin på streken som ga oss 21-21. Ledelse for første gang i andreomgangen sørget Gabriel for, og siden var Fjellhammer aldri i føringen. 

Lars Eggen Rismark spilte en av hovedrollene da vi sist møtte Fjellhammer – han gjentok det i kveld med en stripe flotte redninger etter pause. (ARKIVFOTO: ROBERT MAGNUSSEN)

Men kampen var ennå kliss jevn. Da Gomo/Berge tok time out på stillingen 24-24, var det drøyt et femminutt igjen å spille. Lyse tok initiativ og scoret et forløsende mål. Fjellhammer gikk rett opp i et syv mot seks-spill og fikk en hundreprosentsjanse fra strek med sin toppscorer Anton Karlsson. Takk og pris reddet Lars skuddet. Han fortsatte med å kneble et flyverskudd, mens Lyse bidro som server to ganger til målscorende Martin og i kampens siste spilleminutt, i samme rolle til Elias. 

– Det ble en tøff avslutning, men jeg følte at vi ikke lot oss stresse, i hele kampen faktisk. Vi beholdt roen stort sett, og det ble avgjørende for utfallet, føler jeg. Før pause var vi bra offensivt, mens vi i andreomgangen sto bedre defensivt, kommenterte Simen Lyse.

Simen Lyse var avgjørende i sluttminuttene både som målscorer og «servitør». (ARKIVFOTO: ROBERT MAGNUSSEN)

Det var egentlig er rar håndballkamp i den forstand at vi skaffet oss ikke en eneste 7-meter. At vi pådro oss så lite som én utvisning er heller ikke vanlig kost; har hvert fall ikke skjedd denne sesongen. Nytt fra forrige møte med Fjellhammer var å måtte håndtere en annen hardtskytende høyreback enn sist. 23-åringen Alexander Mitrovic herjet med oss før pause og scoret på alle sine seks skudd. Etter pause holdt vi ham i sjakk; det vil si Lars reddet det som kom fra venstrehåndsspilleren.
Ny på banen i forhold til siste kamp var den svenske strekspilleren Anton Karlsson. Han sto på kortet mot oss sist, men kom ikke til en eneste avslutning. Det gjorde han til gangs i kveld. Ikke blant de høyeste strekspillerne, men tung nok å flytte på og sikker i avslutningene. Syv mål på ni forsøk; jeg kan skjønne at han visstnok er på vei til Elverum kommende sesong.

En ekstra godbit for oss denne seriekvelden var at Nærbø – vår motstander om ei uke – måtte avgi poeng hjemme mot Sandefjord. Det betyr at vi nå er tre poeng foran jærbuene når to kamper gjenstår. Bronsemedaljen er absolutt innenfor rekkevidde. Men Runar er à poeng med oss og har igjen lokaloppgjør mot Sandefjord og bortekamp mot et Haslum-lag i desperat poengnød.

PS!
Håkon Følstad var på kampkortet etter at skulderskade satte ham utenfor i fire kamper, men lagkapteinen kom ikke på banen.

FAKTA

Fjellhammer – KOLSTAD  26-28 (16-16)
Lørenskoghallen
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome 2, Henning Limstrand 2, Sander Rønning, Adrian Aalberg 3, Rasmus Thaarup Carlsen 1, Magnus Langeland 2, Gabriel Setterblom 8, Emil Raknes, Eskil Dahl Reitan, Simen Lyse 5, Martin Kærgaard 5, Håkon Følstad.
Fjellhammers toppscorer:
Anton Karlsson 7
Utvisninger, Kolstad: 1 x 2. min. – Fjellhammer: 3 x 2min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball