Begge rekruttlagene til sluttspillet – Kolstad

Begge rekruttlagene til sluttspillet

Det yngste rekruttlaget vårt viste overbeviste saker også i den siste innledende runden i Bringserien, mens Lerøy-laget måtte slite litt mer, men det endte godt. Begge rekruttlagene våre er dermed klar for sluttspill i starten på mai.

God stemning i Bring-laget vårt etter to overbevisende seire i helgen.

På Jessheim fortsatte Melchior Husebøs gutter å overbevise i Bringserien. I lørdagens første kamp ble Øyestad utklasset, og bergenslaget Viking TIF ble i siste kamp heller ingen vanskelig oppgave:

– Øyestad som første motstander sto bare med to poeng. Viking TIF derimot kunne se vanskeligere ut. Før helgen hadde de sjansen til å bli toer i gruppen, men den sjansen røk med resultatet fra Nordstrand mot Ski i kampen før oss. Det tok kanskje litt av piffen ut av TIF, men uansett, jeg synes vi viste klasse og innkasserte altså to klare seire, kommenterte trener Melchior.

Krister Midtflå endte opp som toppscorer i gruppespillet totalt sett med hele 85 nettkjenninger – et snitt på imponerende 10,6. I tillegg til den meget talentfulle bakspilleren, har Melchior lyst til å trekke frem playmaker Anders Krosby:

– Anders er ikke den som scorer så mye, men han er solid, en god ballfordeler og en spiller som bevarer roen når det er nødvendig. Han har tatt store steg denne sesongen.

Fredrik Bjærum fyrer løs. Mot Viking scoret bakspilleren seks ganger.

FAKTA:

Kolstad – Øyestad 35-21 (18-6)
Våre tre mestscorende:
Krister Midtflå 13(3), Jonas Brå-Hansen 6 og Filip Faaren 4.

Kolstad – Viking TIF 43-33 (21-16)
Våre tre mestscorende:
Krister Midtflå 11, Filip Faaren 7 og Fredrik Bjærum 6.


Lerøy-laget måtte slite hardt

Mens bringguttene våre gjorde kort prosess med motstanderne, ble det en litt tyngre start på helg for Lerøy-laget i Drammenshallen. Lørdag endte en jevnspilt førsteomgang mot Follo med klart nederlag etter en skuffende andre omgang. Trener Jan Erik Wiedemann sier:


– Vi spilte jevnt helt til Ruben (Meder) fikk rødt kort – hardt idømt, synes jeg. Da falt vi litt sammen, og det var litt skuffende. Vi forsøkte oss med syv mot seks-spill, men lykkes ikke og fikk noen kontringer imot. Det ble avgjørende. Det skal også nevnes at Follos målvakt spilte ekstremt godt.

Tapet for Follo gjorde at våre gutter måtte slå ROS i søndagens kamp for å kunne skaffe seg en direkteplass til sluttspillet. Den jobben klarte de greit. Det var jevnt i et kvarter. De siste ti minuttene av førsteomgangen gikk vi fra 7-7 til 14-7. Saken var i realiteten avgjort.

Når enden er god osv.; Lerøy-guttene kunne si seg fornøyd med helgen etter en overbevisende seier i dag.


– Vi hadde en solid prat i går kveld etter Follo-kampen, og guttene responderte altså fint på den. Oppløftende, synes jeg, og andreplassen i avdelingen som seieren også ga, kan kanskje bli viktig for seeding til trekningen av kvartfinalene i sluttspillet, sier Jan Erik og trekker frem fra dagens kamp Gard Voldens solide målvaktspill, Olaf Evenmo god i forsvar og duoen Hermann Schanke og Sindre Røkke i angrep. I går var det kantspillerne Brage Westerlund og Magnus Stølefjell som leverte best.

FAKTA:

Kolstad – Follo 23-33 (14-17)
Våre to toppscorere:
Brage Westerlund 7 og Magnus Stølefjell 7(4).

Kolstad – ROS  26-17 (14-7)
Våre to mestscorerende:
Sindre Røkke 6
Ruben Meder 5

Sluttspillet både for Bringserien og Lerøyserien avvikles i Stangehallen 6. til 8. mai.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball