Bronse er fortsatt mulig – Kolstad

Bronse er fortsatt mulig

Vi gjorde vårt beste resultat borte mot Nærbø, unngikk tap for første gang, men det ene poenget (36-36) kan vise seg å bli ett for lite i kamp om bronsemedaljene. Og for en dramatikk i sluttsekundene.

Vi hadde sjansen, ballen, etter et bomskudd fra Nærbø. Gomo / Berge tok time out. Det sto igjen 25 sekunder. Spiller vi 7 mot 6 eller 6 mot 6, spurte trenerne. Spillerne ville ha det siste – og fikk det. Ni sekunder før slutt stoppet dommerne kampen for å skifte ball. Trenerne benyttet sjansen til å ta ut Lars og sette innpå en syvende spiller. Vi fikk avslutningen vi ønsket oss (Rasmus), men Nærbø-keeper Øien reddet.

Stian Gomo oppsummerte som mest konsist kampen slik: «Vi er fornøyd med å score 36, men misfornøyd med å slippe inn 36.

Og om Stian skulle bruke litt flere ord på å beskrive det som skjedde i Nye Loen flerbrukshall på Jæren i kveld, så ser det slik ut:

– Vi skal ikke glemme at vi spiller mot et godt lag, og da må vi ha marginene med oss for å kunne vinne. Det hadde vi ikke denne gangen. Så kan vi nok si at det er i førsteomgangen vi mister seieren. Vi gjorde for mange feil og fikk alt for mange kontringsmål imot oss. I pausen justerte ting; 5-1-forsvaret fungerte bra, syv mot seks-spillet også. Det hele ble etter hvert seende relativt fornuftig ut. En ok prestasjon kan vi konkludere med.

Oppgjøret i Nye Loen ble en publikums-godbit; masse mål og ulidelig spenning helt til siste sekund. Målfesten skyldtes slett ikke dårlig målvaktspill. Lars Eggen Rismark (13) og Simen Westby Johansen (1, en strålende kontraredning) leverte varene, og på Nærbøs målvaktduo hadde jeg til sammen 12 redninger. Det var til gjengjeld massevis av åpne sjanser alene med målvakt, kontringer og syvmetere. I den «ødeleggende» førsteomgangen laget Nærbøs to kantspillere – Svensgård og Thue – til sammen ni scoringer. De fortsatte med syv til sammen etter pause, altså 16 totalt, og flere av mulighetene oppsto som resultat av tekniske feil i vårt angrep.

Men måten vi utover i andreomgangen snudde kampbildet på og satte oss selv i førersetet, det var en god prestasjon. 

Og det var mange bidragsytere. Målvakt Lars er nevnt. Adrian Aalberg var suveren fra 7-meteren – syv ganger ga 100 prosent uttelling. På motsatt side satte Elias Thome fem av sine seks skudd. Simen Lyse og fire scoringer er i underkant av det han har skjemt oss bort med. Men Simen var kjempeviktig likefullt – med 13(!) målgivende pasninger. Dessuten gjorde han en god jobb foran i 5-1-forsvaret. (I parentes skal det også nevnes at det ble noen for mange tekniske feil.) Vår toppscorer denne sesongen, Gabriel Setterblom, var også hyggelig god servitør, syv ganger, og i tillegg scoret han på seks av sine ni skudd. Magnus Langeland fikk godt med spilletid og gjorde mye riktig; scoret to og skaffet oss tre syvmetere.

Og sist, men ikke minst på pluss-siden i kveld; Martin Kærgaard. Før pause hadde vi store problemer med Nærbøs strekspiller, Ole Nærland. «Vi» svarte på tiltalen, det vil si, Martin (bildet) leverte en topp angrepskamp – hele kampen. Seks ganger avsluttet han, og like mange ganger ble det scoring. I tillegg skaffet han tre 7metere – og det er som kjent det samme som mål når Adrian er eksekutør. 

Kveldens uavgjort førte til at Runar (slo Sandefjord) nå har et lite tak på oss i kampen om bronsemedaljen, med ett poeng mer. Vi avslutter som kjent serien mot Bækkelaget på lørdag mens Runar møter et Haslum-lag som har intet mindre enn eliteserieplassen å kjempe for.

FAKTA

Nærbø – KOLSTAD  36-36 (22-18)
Nye Loen flerbrukshall
Tilskuere: 1346
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome 5, Henning Limstrand 1, Sander Rønning, Adrian Aalberg 10(7), Rasmus Thaarup Carlsen 2, Magnus Langeland 2, Gabriel Setterblom 6, Emil Raknes, Eskil Dahl Reitan, Simen Lyse 4, Martin Kærgaard 6, Håkon Følstad.
Nærbøs toppscorer:
Theodor Svensgård og John Thue, begge 8.
Utvisninger, Kolstad: 5 x 2 min.- Nærbø: 5 x 2 min. 

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: skjermdump direktesport.no og arkivfoto Kolstad Håndball