«Måtte bare ta en sånn sjanse» – Kolstad

«Måtte bare ta en sånn sjanse»

Sondre Orheim spilte på kontrakt bare denne sesongen. Da han fikk tilbud om forlengelse med nok en sesong, var han ikke i tvil om hva han skulle svare.

– Det skjer jo så mye i klubben nå, og jeg var spent på om jeg ville få tilbud om å være med utover denne sesongen. Da jeg fikk beskjed om at de ville ha med meg videre, var det en beskjed jeg var veldig fornøyd med. Jeg trengte ikke betenkningstid. Det var en sjanse jeg ikke ville la gå fra meg, sier målvakten fra Melhus.

Og Melhus har fortsatt vært en god base for Sondre. For om det har vært lite spilletid å få mellom Kolstad-stengene, så har det vært veldig ok å kunne spille 2. divisjonskamper i moderklubben.

I Kolstad har 20-åringen fått et veldig godt treningstilbud. Fremgangen har ikke latt vente på seg. 

– Jeg føler at jeg har tatt steg og har også fått tilbakemelding om at trenerne synes det samme. Det gir naturligvis ekstra motivasjon for å stå på videre. 

Men med Lars Eggen Rismark og Simen Westby Johansen i keeperdrakt, er det blitt lite eliteseriespill for Sondre. I de 25 eliteseriekampene som er spilt, har han vært på banen bare i tre av dem:

– Jeg fikk de to siste minuttene mot Halden i midten av desember, fikk ett skudd på meg, klarte irriterende nok ikke å redde. Så ble det bedre i den påfølgende kampen, mot ØIF Arendal; da fikk jeg et timinutt på banen og fikk reddet noen (tre) skudd.

Men så var det altså mot Tønsberg-Nøtterøy for en måned siden. Da sto Sondre hele kampen og reddet 20 baller, én av dem 7meter. Artig var det, det syntes medspillerne også, men Sondre lar seg ikke rive helt med…

– Klart det var artig å få en hel eliteseriekamp, selv om det var mot et redusert Nøtterøy-lag, og skuddene ikke var spesielt annerledes enn det jeg opplever i Melhus i 2. divisjon. Så var det ekstra artig at spillerne var glade på mine vegne, innrømmer Sondre. Nå er han klar for å fullføre denne sesongen. Den som venter ham er med et mer tidkrevende og profesjonelt opplegg, noe som gjør at han har bestemt seg for å sette på vent det siste semesteret mot bachelor-eksamen i bevegelsesvitenskap ved NTNU – for å kunne satse for fullt på den «nye» håndballhverdagen.

60 minutter mellom stengene, 20 redninger. Det ga bestemannspremie. Lagkompisene var også godt fornøyd med Sondre i kampen mot Tønsberg-Nøtterøy.

– Og hva så med kampmulighetene med Lars og nykommer Torbjørn Bergerud foran deg i køen?

– Jeg håper at jeg kan få bedre kamptrening hvis vi i Melhus klarer å rykke opp til 1. divisjon. 1. mai har vi kamp mot Lillehammer, vinner vi den, har vi en god sjanse på opprykk. Ellers blir jo oppgaven min å være klar til å ta sjansen i Kolstad-målet når den byr seg. Det er jeg innstilt på, og det er nå en gang posisjonen til en tredjemålvakt, sier en realistisk Sondre Orheim. 

Til slutt bare for å minne om hva trener Gomo forklarte hvorfor Kolstad tegnet første avtalen med Sondre: «Han er moden og treningsvillig; målbevisst og enormt dedikert. Han har rett og slett trent seg til kontrakt.»


Nå har han altså også trent seg til kontraktsforlengelse. 

PS!
I dag har kolstadguttene fri fra felles trening. Sondre dro på Melhus-trening etter praten med meg, og i morgen står han i Melhus-målet i 2. divisjonskamp mot NTNUI.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Robert Magnussen og Tore Sæther