Med Martin til 2023 – minst – Kolstad

Med Martin til 2023 – minst

Tidligere i dag underskrev Martin Kærgaard og Jostein Sivertsen en ny kontrakt som binder strekspilleren til Kolstad til 2023.

– Vi er glade for å kunne forlenge med Martin, og vi håper at han blir i flere sesonger i Kolstad, sier daglig leder Jostein.

– For meg er det helt greit med en ettårskontrakt. Vi har fått en ny trener, og det er selvsagt litt uklart hvordan rolle jeg får, sier 27-åringen og legger til:

– Jeg trives i klubben med to svært dedikerte trenere som utfordrer oss, stiller store krav og jobber mye med detaljer. Det kan jeg like. Dessuten er planen også å flytte sammen med min kjæreste, Hanne Kari, som nå bor i Steinkjer.

Signaturene er på plass. Martin Kærgaard og Jostein Sivertsen er begge fornøyde.

Det har tatt en tid å få denne kontrakten klar til underskrift. 

– Men vi vil gjerne beholder Martin. Han er helt klart én av REMA 1000-ligaens beste strekspillere. Sist viste han det mot Nærbø. Han har alt som skal til.

En lei skade i den ene hælen satte Martin ute av spill i nesten fire måneder. Han gikk glipp av 12 kamper i karrierens første langtidsskade. I de to siste kampene, mot Fjellhammer og Nærø, viste han klasse ikke minst ved å score 11 mål på 13 skudd. 

– Jeg er ennå ikke tilbake mer enn 80 prosent, er Martins egen vurdering

– Jeg mangler fortsatt en god del både på hurtighet og fysisk styrke. Men jeg føler at jeg for hver uke som går blir en sterkere utgave av meg selv. Når sluttspillet begynner like etter påske, da bør jeg være i 100 prosent. I dette arbeidet har jeg fått veldig god hjelp av vår fysikk-trener Ole (Martin Viken).

Kolstad bedre for meg enn bundesliga

Da det foran 2019/20-sesongen ble klart at Martin skulle til Kolstad, sa han i et intervju med oss at han håpet han kunne vise seg frem som så god at han ville få tilbud fra en bundesligaklubb. Er tysk bundesliga fortsatt drømmen, Martin.

– Faktisk er det slik at når satsingen i Kolstad blir så tøff og omfattende som den ligger an til å bli, så vil Kolstad være et bedre sted for min egen utvikling enn om jeg havner i en mellomgod tysk bundesligaklubb. Å sitte i buss i mange timer til nesten alle bortekampene, er heller ikke noe som frister veldig. Men bundesligaen som sådan er selvsagt fortsatt veldig stor.

Intervjuet om Kolstad i dansk TV2

At Martin er godt fornøyd med at han blir del av Kolstads friske satsing, i minst én sesong, det ga han også uttrykk for da han ble intervjuet av dansk TV2:

«Det er fedt. Det er ikke hver dag, man hører så store navne i en klub, som man selv er en del af. Jeg håber bare, at jeg kan få en rolle på holdet. At det bliver i mindre grad, accepterer jeg gerne for at kunne være en del af det her. Vi må se, hvad de har af planer.»

Vil spille begge veier

Etter at Martin kom tilbake i spill igjen er det blitt nesten bare angrepsspill. Det er utvilsomt lurt å bruke strekkjempen slik, i alle fall i den form (80 %…) han nå er. Men ønsket om å være toveisspiller, det lever i beste velgående:

– Sånn som min fysiske form er nå, er det helt sikkert fornuftig å bruke meg stort sett bare i angrep. Men jeg har lyst til også å spille forsvar, som det kanskje ikke blir så lett å få nå når forsvarsspesialister som Magnus Gullerud og Vetle Eck Aga kommer til klubben. Jeg stoler på at de to trenerne gjør de riktige valgene. 

Bare for å ha nevnt også det; angrepsspilleren Martin har vist seg godt frem også tidligere. For eksempel i 2016/17-sesongen. Da var han den danske eliteseriens nest mestscorende strekspiller;   bare Bjarte Myrhol scoret mer…

PS!
Martin har for øvrig også tidligere spilt sammen med Magnus Gullerud – to sesonger i danske SønderjyskE.

TEKST og FOTO:
Tore Sæther / Kolstad