Stolt og glad Adrian – med drakt 7 til 2025 – Kolstad

Stolt og glad Adrian – med drakt 7 til 2025

De tre kommende sesongene – minst – er Kolstad-drakt nummer 7 Adrian Aalberg sin. Det ble klart etter at klubb og spiller ble enige om kontraktsforlengelse.

– Det er den lengste kontrakten jeg har hatt i Kolstad, og det føler jeg er en tillitserklæring. Jeg er både stolt og glad. Det blir spennende, sier 29-åringen på venstrekanten vår.

Adrian var ganske tidlig i dialog med Stian Gomo da de store planene for kommende sesonger ble lansert. Han fikk grei beskjed om at her var det anledning til å vise seg frem. Men da han tidlig i fjorårssesongen pådro seg alle håndballspilleres mareritt-skade, ødelagt korsbånd, var det smått med anledning til å vise hva han dugde til.

– Jeg fikk heldigvis beskjed om ikke å stresse, ta den tiden jeg trengte for å komme tilbake til gammelt nivå. Det var beroligende å høre.

Syv kamper (18 scoringer) var alt det Adrian fikk med seg forrige sesong, comeback-sesongen etter to sesonger i Drammen. I midten av oktober, hjemme mot Elverum, var han klar for spill igjen. Denne sesongen har han så visst vist gammel – og god – klasse. 21 kamper har han spilt siden han ble erklært kampdyktig igjen. 85 scoringer – samme antall som i 2017/18-sesongen, før han dro til Drammen. 21 av scoringene denne sesongen er kommet på straffekast. Elverums talentfulle og landslagsaktuelle målvakt, Emil Imsgard, kan være stolt over følgende: Han er den eneste som har reddet «straffer» fra Adrian denne sesongen. 21 scoringer på 22 skudd – 95 prosent uttelling – det er bare rått godt!

På venstrekant har Adrian god sparring i lagets eneste renhekla Kolstad-gutt, Sander Rønning (20), som har tatt store steg. Da er det kanskje ikke så rart at det kun er på venstrekanten at Kolstad ikke har hentet topp forsterkning for kommende sesong(er). Hva tenker Adrian om det?

– Det tar jeg som en ekstra tillitserklæring.

Slik vil vi gjerne se Adrian – mange ganger i løpet av sluttspillet. (FOTO: Robert Magnussen)

Når sluttspillet er unnagjort og oppstart til neste sesong er her, da rykker seks nye spillere inn. Hvordan blir det?

– Naturligvis blir det spennende med så mange nye samtidig. Det vil ikke minst utfordre dynamikken i laget og atmosfæren i garderoben. Jeg kjenner noen av de nye, og jeg føler at klubben har gjort et godt forarbeid før man har gjort nysigneringene. De er ikke bare gode spillere. Dessuten er spillergruppa vi har i dag flink til å ta imot nye. Jeg føler meg trygg på at dette kommer til å gå fint, sier Adrian og legger til: – Så gjelder det selvsagt å spille sammen et lag.

På onsdag starter altså sluttspillet, og vi åpner hjemme mot Nærbø. Sluttspill er cupspill; hva skiller cupkamper fra seriekamper, Adrian?

– Ingenting; eller det skal i alle fall være helt likt. Det er teorien, og så viser det seg kanskje å være litt annerledes i praksis: Det er ekstra moro å vinne, og tilsvarende kjipt å tape slike kamper. For meg personlig; det er helt likt – og «dritartig».

En sluttspillkamp som var så artig for Adrian og de andre kolstadguttene; mot Elverum i det som ble den siste obligatoriske elitekampen i Husebyhallen. Adrian & co kom fra Elverum som slakt – 22-42-tap – i kamp nummer én, men tok en strålende revansje foran et fullpakket hjemmepublikum, i en thriller av en kamp – 37-34-seier etter fire ekstraomganger. Adrian scoret seks av målene og husker?

– Ikke så veldig mye egentlig. Men det var en klassisk Kolstad-aften i Husebyhallen. Det ble vel oppgitt mellom 700 og 800 tilskuere – fullt hus – men det var sikkert mange flere, rundt 1000 kanskje. Det var i alle fall en klassisk husebyhallkamp. Det kokte, smiler Adrian.

Henning Limstrand og Gabriel Setterblom hjelpes om å stoppe Andreas Haugseng, Nærbøs angrepssentral og storscorer. Syv mål i begge seriekampene mot oss, var det neste sesongs Elverum-spiller presterte. Færre på onsdag, ikke sant kolstadgutter… (ARKIVFOTO: Solveig Jåstad)

Kommer det til å koke også på onsdag når vi tar imot Nærbø i sluttspillkamp nummer én? Vi har til gode å slå jærbuene denne sesongen; tap på hjemmebane og uavgjort på Jæren. Hvordan vinne i Kolstad Arena, Adrian?

– Uten å gå for detaljert inn på taktiske grep, så er det hvert fall sikkert at vi må komme oss raskere hjem i forsvar og så må vi ha bedre kontroll på Andreas Haugstvedt. Han er utvilsomt spilleren å stoppe.

Sluttspill-statistikken

Kolstad har kvalifisert seg til sluttspill alle sesonger som eliteserielag – bortsett selvsagt fra de to sesongene som Covid19 satte en effektiv stopper for sluttspill. Vi har hittil spilt 15 sluttspillkamper; seks har endt med seier, og fire av seirene har vi tatt på bortebane. I to av sesongene har vi nådd semifinale, men aldri lenger. Er det kanskje dags for sluttspillfinale i år…

Her er kampene og resultatene så langt:

2015-2016
Kvartfinale:
Haslum – KOLSTAD    30-29
KOLSTAD – Haslum    24-29

2016-2017
Kvartfinale:
Haslum – KOLSTAD    29-37
KOLSTAD -Haslum      29-36
Haslum – KOLSTAD    18-27
Semifinale:
Elverum – KOLSTAD   27-26
KOLSTAD – Elverum   24-29

2017-2018
Kvartfinale:
Elverum – KOLSTAD   42-22
KOLSTAD – Elverum   37-34 (4 e.e.o)
Elverum – KOLSTAD   33-27

2018-2019
Kvartfinale:
Drammen – KOLSTAD 23-27
KOLSTAD – Drammen 24-22
Semifinale:
ØIF Arendal – KOLSTAD 23-29
KOLSTAD – ØIF Arendal 26-28
ØIF Arendal – KOLSTAD  23-14

2019-2020 og 2020-2021
Ikke arrangert på grunn av Covid-pandemien

2021-2022
Kvartfinale:
KOLSTAD – Nærbø (20. april)
Nærbø – KOLSTAD (27. april)

PS!
I serien er vår beste plassering fjerdeplass. I tillegg til inneværende sesong i 2019-20-sesongen.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball