«Ingen skal ta oss på at vi ikke forsøkte» – Kolstad

«Ingen skal ta oss på at vi ikke forsøkte»

– Vi hadde mange sjanser, men bommet for mye. Tvilen og frustrasjonen snek vel seg inn hos oss alle. Men ingen skal ta oss på at vi ikke forsøkte – hele tiden.

(ARKIVFOTO: ROBERT MAGNUSSEN)

Håkon Følstad hadde som resten av kolstadspillerne ambisjoner om å spille håndball langt ut i mai. Seksmålstap (23-29) på Jæren sparket effektivt kråkfot på de ambisjonene. Elleve mål bak (7-18) til pause var stygge tall:

– Nærbø er et godt hjemmelag og har en god støtte i et entusiastisk hjemmepublikum. Vi fikk ikke ting til å stemme, og mot et så bra lag, kan det fort bli stygge tall – og det ble det denne gangen. Nærbø var bedre enn oss i Kolstad Arena og i kveld, da er det bare slik at de skal spille semifinale, og vi er utslått.

– I begge sluttspillkampene har vi slitt med å finne rytme i spillet, og vi har brent for mange gode sjanser. Tidvis har vi stått bra i forsvar, men så glipper det også litt for ofte, sa lagkaptein Håkon etter å ha spilt sin siste Kolstad-kamp.

Å sette ord på hvorfor det nå ble to klare nederlag mot et lag vi har for vane å spille kliss jevnt mot, var selvsagt ikke lett å analysere noen minutter etter kampslutt. Men et annet forhold klarte Håkon å si noe om:

– I garderoben etter kampen fikk vi tre som i dag spilte vår siste Kolstad-kamp – Simen (Westby Johansen) og Emil (Raknes) i tillegg til meg selv – mange godord fra Gomo og klapp på skulder og gode klemmer fra gode (lag)kamerater. Det betyr mye, ikke minst på en tung dag som dette.

Avgjort før pause

Ambisjonen om å gå videre i sluttspillet ble altså punktert allerede etter halvspilt kamp på Jæren. Elendig skyting var hovedårsaken. Syv scoringer og uttellingsprosent på 28. Så få mål ha vi aldri scoret i en førsteomgang denne sesongen.

Time out I Nye Loen i kveld, men til liten nytte…(FOTO: Skjermdump direktsport.no)

Vi tapte med åtte mot Nærbø i Kolstad Arena, men ting har snudd fort før i håndball, og jeg trodde faktisk på en jevn batalje i returmøtet. Så feil går det an å ta! Vi spilte oss til greie sjanser, men vi leverte skudd som fikk Nærbø-keeper Halvor Nærland til å se ut som en internasjonal toppmålvakt – 13 redninger.

Kveldens kvartfinaleretur var noenlunde jevn det første kvarteret (5-7). Så takket hjemmelaget for følge, og det skyldtes altså ikke at vi ble løpt over gang på gang og kom oss for sent tilbake i forsvar. Hovedproblemet lå så til de grader i andre enden av banen. Vi fyrte av 25 skudd, bare ett færre en Nærbø – med den avgjørende forskjellen at jærbuene scoret på 18 (69%) mot våre syv.

I andre omgang bedret ting seg betraktelig. Vi scoret 16 mål på like mange skudd som før pause og vant andreomgangen med fem. Lars reddet også flere skudd enn Nærland. Men kampen var i realiteten altså tapt etter 30 minutter.

Emil Raknes takket for seg i Kolstad-drakt med å gjøre en god kamp. (ARKIVFOTO: ROBERT MAGNUSSEN)

Spillere på pluss-siden

Jeg vil først og fremst trekke frem Emil. Han fikk ca. 45 minutter på høyrekanten. Gjorde en grei forsvarsjobb og scoret på alle sine fire skudd. Assist hadde han også på et flyveropplegg med Simen (Lyse); Simen – Emil – Simen – scoring.

Adrian Aalberg ergret seg nok etter én eller begge sine bomskudd, men han scoret fem og selvsagt på begge sine syvmetere.

Selv på en dag da bomskuddene ble for mange, så ga Simen Lyse flere flotte eksempel på sitt hovmesterblikk. Jeg tror jeg fikk med meg alle assists – i så fall ti.

Rødt / blått kort til Henning

Innsatsen syntes kaptein Følstad det var lite å utsette på. Ved ett tilfelle ble det i overkant da Henning Limstrand fikk direkte rødt kort – og blått – på grunn av en takling på Lars Sigve Hamre.

Dermed var kampen ferdigspilt for Henning – tre minutter før pause. (Blått kort gis som tilleggsstraff dersom en aksjon for eksempel ansees som spesielt uaktsom eller svært farlig.

Eskil savnet

Kolstad-troppen reiste til Jæren uten vår beste i første kvartfinalekamp. Eskil Dahl Reitan tråkket over i den ene ankelen på tirsdagens trening, et overtråkk så pass heftig at han dessverre ikke kunne spille dagens kamp.
Nærbø viktigste angrepsspiller, Andreas Haugseng spilte ikke mot oss i første kamp. Han sto på kampkortet i kveld, men trenerne slapp å bruke ham i kveld, heller spare ham til søndagens europacup-semifinale mot Drammen.

FAKTA
2. kvartfinale sluttspill
Nærbø – KOLSTAD 29-23 (18-7)
Nye Loen flerbrukshall
Tilskuere:  «Fullt»
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome , Henning Limstrand 1, Sander Rønning , Adrian Aalberg 5(2), Rasmus Thaarup Carlsen 3, Magnus Langeland 2, Håkon Følstad 1, Gabriel Setterblom, Emil Raknes 4, Simen Lyse 4, Martin Kærgaard 3, Henrik H. Nielsen.
Nærbøs toppscorer:
Lars Sigve Hamre 8
Utvisninger, Kolstad: 4 x 2 min. og rødt kort (blått også) direkte på Henning  – Nærbø: 2 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball