Bronse og 5. plass til rekruttene våre! – Kolstad

Bronse og 5. plass til rekruttene våre!

Helgens sluttspill i Lerøy- og Bring-serien ga bronsemedalje til Bring-guttene våre (bildet) og en litt skuffende 5. plass til Lerøy-laget.

I Bring startet det hele med knapp kvartfinale-seier (21-20) over Jardar hvor Krister Midtflå ble matchvinner 15 sekunder før slutt da han satte inn sin syvende scoring. Nest mestscorende var Fredrik Bjærum med seks mål.

– I semifinalen opplevde vi en liten kollaps i form av uvanlig mange skuddbom. Vi spilte egentlig bra, men skjøt altså for dårlig, og dermed ble det klart nederlag mot Fold (22-32), forteller trener Melchior Husebø. Toppscorere var Bjærum og Midtflå, begge med seks scoringer.

16-åringene våre reiste seg mesterlig etter denne skuffelsen. I bronsefinalen knekket de Ski (27-23) etter en strålende førsteomgang.

– Vi spilte en ekstremt god førsteomgang, spesielt i forsvar, hvor vi slapp inn bare seks mål og scoret 15. Etter pause ble det noen flere bomskudd. Deres offensive forsvarsspill stresset oss noe, men ikke verre enn at bronsen aldri var truet, sier Husebø og trekker frem målvakt Oscar B. Stene og Fredrik Bjærum som de beste enkeltspillerne. I bronsefinalen scoret Krister Midtflå hele 10 mål, mens duoen Bjærum og Sindre Schei begge scoret fem.

«Hverdags-konkurransen» for dårlig

Kvartfinalen mot Haslum ble en skuffende kamp for oss, men en tydeliggjøring av at våre spillere har kamptrening på mye lavere nivå (3. divisjon) enn mange av motstanderne som har kamptrening fra elite, 1. og 2. divisjon, kommenterer trener Jan Erik Wiedemann og legger til:

– Vi følte at Haslum egentlig er et lag vi burde kunne ha slått, men som kamp nummer én i helgen opplevde vi det samme som i tidligere kamprunde – problem med å komme på vårt beste nivå allerede fra første kamp.

Lerøy-guttene våre ristet av seg skuffelsen fra første kamp og sikret seg to meget klare seire i fortsettelsen:- Vi feide over begge motstanderne. Vi hadde en helt annen og bedre flyt over spillet, høyere tempo og var skikkelig påskrudd. I de to kampene fikk vi vist hva som bor i dette laget, sier trener Wiedemann og trekker frem kvartetten Stølefjell, Westerlund, Nielsen og Meder som de fire fremste spillerne i helgen.

Førstkommende lørdag skal forhåpentligvis 2.divisjonsplass neste sesong sikres i Kolstad Arena. Da møter vi Tromsø og Klæbu. To av de tre lagene rykker opp til 2. divisjon.

Kampene for rekrutt:

Kvartfinale:Haslum – Kolstad 26-21 – vår toppscorer; Ruben Meder 5

B-sluttspill:Runar – Kolstad 25-35 – våre mestscorende; Henrik Nielsen 8 og Brage Westerlund 6

Kamp om 5.plassen:Kolstad – Ros 34-23 – våre mestscorende; Magnus Stølefjell 8, Ruben Meder 6 og Dennis Solem 5.

TEKST: Tore Sæther