Rykket opp og er klare for 2. divisjon – Kolstad

Rykket opp og er klare for 2. divisjon

Kolstad rekrutt gjorde jobben i helgen og sikret opprykk til 2. divisjon – sammen med Tromsø HK. Det var ingen overraskelse. Men noe uventet var det at laget slapp inn hele 68 mål på de to kampene.

Laget i kampen mot Tromsø HK. Foran f.v.: Gard Volden, Erik Magnus Jakobsen, Fredrik Bjærum, Filip Johannes Faaren, Herman Schanke og Peter Andreas Bådsvik. Bak f.v.: Henrik Nielsen, Sindre Røkke, Magnus Stølefjell, Brage Westerlund, Olaf Evenmo, Ruben Mener, Dennis Solem og Krister Midtflå.

Trener Jan Erik Wiedemann er slett ikke uenig i det. Likevel er han opptatt av at 29-37 for et THK-lag forsterket med eks. landslagsprofilene André Lindboe og Espen Lie Hansen blir stående som sisteinntrykk når spillerne nå går ut i en ukes fri fra felles trening:

– Vi har også tidligere slitt en del defensivt, men har likefullt vist at vårt toppnivå er godt like tydelig som at bunn-nivået må heves en god del. Mot Tromsø var vi langt unna vårt beste. Heller ikke 39-31 over Klæbu i første kamp var noen stor forestilling.

Enig, Jan Erik.

Tromsø-laget hadde en meget god målvakt i Sondre Mofoss, og når den innleide duoen Lie Hansen og Lindboe satt på benken, og det gjorde de lenge mot oss, ja, da var det duket for Aksel Hald-show – Kolstad-spiller helt og holdent fra neste sesong, som vi vet. Han herjet med oss og så ut til å kunne score når han ville. Det stoppet med 10 fulltreffere.

Aksel Hald leverte et utmerket «takk for seg» i moderklubben Tromsø HK. Neste sesong er den meget lovende bakspilleren ett hundre prosent Kolstad-spiller. På tribunen satt A-kvartetten vår Gabriel, Emil, Elias og Henning og fulgte med på Aksels scoringsshow.

Mot Klæbu, i første kamp, var det veldig tydelig at det var angrepsspill som var mest morsomt. Dueller og andre gode aksjoner rundt egen målgård var det lite av. Åttemåls-ledelse til pause ble det likevel, men andreomgangen ble jevnspilt. Ikke bra – spesielt når vi også noterte at Tromsø HK slo Klæbu med 20 mål.

Men tilbake til helheten i denne sesongen for Kolstad 2. Jan Erik poengterer:

– Vi må også i dag huske at vi har nådd begge våre mål for sesongen; opprykk til 2. divisjon og kvalifisert for sluttspillet i Lerøyserien. I Lerøy knuste vi blant annet RoS, et lag med spillere som nå ser ut til å kunne rykke opp til 1. divisjon. Mange av spillerne våre har hatt en god utvikling. Så må vi tåle at 17-18-åringer gjør 17-18-årsfeil, sier Wiedemann med et lite smil.

Høyrekant Brage Westerlund satte ti baller i dagens to kvalikkamper.

Hva skjer så videre med dette lovende «toer-laget» vårt?

– Etter en friuke venter en periode med grunntrening og viktig også, implementering av A-lagets spillesystemer. I august drar vi til Danmark og én ukes treningsleir. Vi skal også være med A-laget på treningsopphold i Rørvik. Der er det mening også å spille treningskamper mot Bodø, sier Jan Erik Wiedemann og er knallsikker på én ting:

– Vi kommer til å bli mye bedre neste sesong, fordi disse spillerne er håndball-dedikerte og trener veldig godt.

PS!
Trenerne hadde hentet inn A-lagsspillerne Magnus Langeland og Sander Rønning til den første kampen, mot Klæbu – som forsikring for at det ikke skulle skje et arbeidsuhell i form av et uventet tap. I og med at vi slo Klæbu og Tromsø HK gjorde det samme og opprykket dermed var klart, var det ikke nødvendig med Sander- og Magnus-assistanse i kampen mot Tromsø HK.

Klæbu-spillerne trengte å være mange for å holde styr på strekspiller Ruben Meder. Han scoret 13 mål i de to kampene – fra strek og i kontra.

FAKTA FRA HELGENS KVALIKKAMPER I KOLSTAD ARENA

Kolstad 2 – Klæbu 39-31 (22-14)
Kolstads målscorere:
Brage Westerlund 6, Ruben Meder 6, Henrik Nielsen 5, Herman Schanke 5, Sander Rønning 4, Sindre Røkke 2, Magnus Stølefjell 8(6), Olaf Evenmo 1, Magnus Langeland 1, Dennis Solem 1. 
Toppscorer Klæbu:
Birk Øye 9

Klæbu – Tromsø 20-40 (11-22)
Toppscorere Tromsø:
Aksel Hald og Henrik Vågsdal, begge 6
Toppscorer Klæbu:
Birk Øye 6

Tromsø – Kolstad2  37-29 (18-15)
Kolstads målscorere:
Ruben Meder 7, Magnus Stølefjell 7(3), Brage Westerlund 4, Erik Magnus Jakobsen 2, Herman Schanke 2, Dennis Solem 2, Henrik Nielsen 2, Krister Midtflå 1, Filip Johannes Faaren 1, Fredrik Bjærum 1.
Toppscorer Tromsø:
Aksel Hald 10

TEKST og FOTO:
Tore Sæther / Kolstad Håndball