«Mine beste år blir i Kolstad» – Kolstad

«Mine beste år blir i Kolstad»

Kontrakten Sigvaldi Gudjónsson skrev med Kolstad, binder den islandske landslagsspilleren til klubben frem til 2025. Det er veldig godt nytt for Kolstad, for som Sigvaldi selv uttrykte det da jeg hadde en prat med ham i Kolstad Arena tidligere i dag:

Styrketrener Ole Martin Viken gjennomgår et opplegg for Sigvaldi.

– Kantspillere har gjerne sine beste år etter at de har passert 30. Det betyr at jeg kan få mine beste år som håndballspiller i Kolstad.

Denne uken er Sigvaldi sammen med sin kjæreste, Nótt, på trondheimsbesøk, ikke bare for å hilse på nye lagkamerater og klubbledelse, men også for å sikre seg bosted i sin snart nye by – for seg og sin lille familie – en familie som blir ett medlem større i løpet av høsten: I september venter Sigvaldi og Nótt sitt første barn.

Bosted er også klart. I går skrev Kolstads nye kantspiller kontrakt med bolig på Ranheim, og i dag har Sigvaldi vært sammen med resten av kolstadgjengen på styrketrening – så mye som han kan, som er ikke 100 prosent; fordi, han for første gang i sin karriere gjennomlever et langvarig skadeavbrekk.

– Helt fra starten av sesongen slet jeg med en belastningsskade i akilles på venstrebeinet. Det ble ikke bra. Jeg spilte hele EM, men det gjorde skaden verre. En ny undersøkelse viste at det var en rift i senen på mellom 30 og 40 prosent. Da ble det bestemt at operasjon var eneste utvei. Jeg dro til Island, og 2. mars ble operasjonen gjennomført, forteller Sigvaldi.

Opptrening på sykkel. Sigvaldi er tre uker unna et stort mål for en håndballspiller – spille Final4 i Köln. Rekker han å bli spilleklar…?

Det er altså snart tre måneder siden, og ennå er han et godt stykke unna spilleklar. Det tærer på tålmodigheten, det er rett og slett slitsomt, innrømmer Sigvaldi. Dette er også den første skaden som har satt ham utenfor så lenge. Og timingen, den er selvsagt alltid dårlig for toppidrettsutøvere. For Sigvaldi denne gangen kan den vise seg ekstra, ekstra ubeleilig: Hans nåværende klubb, Tamza Vive Kielce, er kvalifisert til Final4 i Köln. Og ikke bare det, den polske klubben som trenes av håndball-legenden Talant Dujshebaev, regnes blant mange eksperter å være størst favoritt til å vinne det hele, håndballverdens mest prestisjetunge klubbtittel. Og det skulle Sigvaldi selvsagt mer enn gjerne vært en del av:

– Final4 spilles om tre uker. At jeg skal bli spilleklar, er det ikke mer enn en liten sjanse for, men jeg går for det!

Men i disse dagene handler det altså om å gjøre seg bittelitt kjent med sin nye hjemby de nesten tre årene – minst. Godt vær har han og Nótt også fått på «visningsbesøket», og øvrige inntrykk har matchet forventningene. Sigvaldi:

– De to årene i Elverum fikk meg til å trives i Norge. Førsteinntrykket i Trondheim og med Kolstad, forsterker inntrykket. Første dag her, i går, ga meg en veldig god følelse om at jeg har gjort et riktig klubbvalg. Alt rundt Kolstad virker veldig bra, og det er viktig for meg. Jeg er veldig, veldig spent på prosjektet; vi skal jo matche internasjonalt topp nivå.

Kantprat i styrkebua i Kolsad Arena i formiddag – Sigvaldi sammen med Adrian Aalberg

Lørdag reiser Sigvaldi og Nótt tilbake til Polen. De fem fridagene Kielce innvilget sin høyrekant er over. I slutten av juni er det planlagt et nytt, kort trondheimsbesøk, og når trenerne i midten av juli blåser i gang fellestreningene opp mot en ny sesong, da er det med Sigvaldi Gudjónsson på plass – fullt restituert etter sin akillesskade, får vi inderlig håpe.

PS!
I sine to sesonger i Elverum-drakt (2018-20) møtte Sigvaldi Kolstad til fem kamper, fire seriekamper og én cupkamp. Fire av kampene endte med seier og én med uavgjort. Sigvaldi scoret til sammen 19 mål. Til høsten skal han banke inn baller i «motsatt» mål…

TEKST og FOTO:
Tore Sæther / Kolstad Håndball