Kolstad-gutta på tur – Kolstad

Kolstad-gutta på tur

Se på denne «pallen». Trioen har nok blandede følelser over sin topp-3-posisjon, mens resten av kolstadspillerne kan applaudere for «innsatsen» til de tre.
Fordi, Lyse, Eskil og Elias er de tre som har bidratt mest til elitelagets bot-kasse og dermed også bidratt mest til en etterlengtet sesongavslutning, en skikkelig guttetur.

Bot-tur er et kjent begrep blant mange av våre beste lag, også hos oss i Kolstad. Etter at covid19 to år satte en effektiv stopper for denne velkjente sesongavslutningen, var det en nesten fulltallig kolstadtropp som sist helg dro til spanske Costa del Sol og Marbella for å moillkose seg i sol og varme.

Elias og Lars har vært turoperatører for den uformelle avslutningen på 2021/22-sesongen. Lars er for øvrig veteranen nær det gjelder deltagelse på botturer.

Soling, basseng og bordtennis. Perfekt på en guttetur i innleid hus i Marbella

– Vi kom opp med et par alternativ, og så ble det avstemning i gruppen. Vi landet på Marbella. Her har vi leid et hus som både ligger fint til en halvtimes gang fra berømte Puerto Banus. Vi har stor hage, et stort basseng, boblebad og i det hele tatt upåklagelige omgivelser, forteller Elias på telefonen fra solkysten.

Apropos sol; vi hører og leser om heftige temperaturer i Spania. 40 gradersmerket er passert enkelte steder. Hvordan er det i Marbella, Elias?

– Det er ikke så hett her, litt over 30 grader. I dag har Eskil, Adrian, Lars og jeg vært på golfbanen og gått 18 hull. Det var i varmeste laget.

– Og ellers, hvordan ser dagene ut?

– Det er litt ulikt hva vi gjør på dagtid. Selv om vi har en pause i vanlig trening, så holder vi kroppen i gang – med golf, med padel, med tennis og ikke minst joggeturer på strandpromenaden. Soling og litt handling blir det også tid til på dagtid, mens vi på kveldene er samlet til felles måltid, prating og litt tv-titting.

Lars på joggetur på den fine strandpromenaden

– Sjefskokk, hvem er det?

– Det er nok Adrian. Han har god kontroll og også stor sans for pasta. Så er det ikke slik at all maten blir laget fra bunnen. Det går en del på take away, ja.

– Dere har bidratt med større og mindre beløp til sesongens tur. Hva er det som fører til bøter, Elias?

– Det er forskjellige ting flest bøter blir det gitt når det blir glemt igjen ting i garderoben eller på banen. I tillegg kan det bli gitt såkalte ekstraordinære bøter som kan være oppførsel som oppleves som litt dum. Da kan vedkommende bli «meldt», og så blir det opp til bot-juryen, som i år har vært Westby, Adrian og Mølgaard, om det skal gis bot – gjerne på en 50-lapp eller det dobbelte. 

Eskil i golf-aksjon – laveste handicap med klar margin med sin 9.

– På tur med gjengen er selvsagt kjekt, men hvordan betydning har disse turene?

– De betyr mye. Etter en sesong hvor det et lite rom for å slå seg løs, så betyr slike «gutta på tur» mye for trivsel og kameratskap. Vi bor fint, vi har det kjekt sammen, og…

Felles middag er viktig innslag på bot-turen.

– Dere tenker fint lite på håndball noen dager…?

– Det kan du si. Men vi kobler oss ikke helt av. Vi har tross alt fått med oss at Elverum vant sluttspillet og også rigget opp storskjerm og sett GOG slå Aalborg og blitt dansk mester, forteller Elias. 

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Elias Thome (bortsett fra pallbildet…)