Snøvær førte til Barcelona-ferie – Kolstad

Snøvær førte til Barcelona-ferie

Egentlig hadde Henning Limstrand og samboer Vilde tenkt å ta sommerferien i Norge. En snartur til Tromsø etter at sluttspillet var over, endret planen totalt:

Sen middag på en biffrestaurant på La Rambla – langt fra Tromsø, det, på alle vis…

– Det snødde i Tromsø, og det minnet oss om hva vi kunne risikere. Derfor gikk vi i gang med å lete etter billige flybilletter og fant til Barcelona, forteller Henning på telefonen fra den katalanske hovedstaden.

Og i Barcelona er det alt annet enn snøvær; i disse dager hetebølge. Da jeg var på mobilen med Henning, viste termometeret 32 grader, varme grader:

– Ja, 32 pluss i en storby er ganske mye. Det blir mest soling – og trening – på dagtid, og så kan vi se litt rundt i byen når det blir kveld og litt svalere.

Du leste «trening», så klart. At det er fri fra felles trening betyr ikke uten trening, og ikke overraskende har Henning funnet et hotell med styrkerom: 

– Det er i alle fall tredemøller der og såpass bra med utstyr at jeg får trent overkropp og kjernemuskulatur. Fra neste uke blir det å gå på «Viken-program». Det blir veldig bra det, er strekkjempen vår sin kommentar.

Henning foran ikoniske 172 meter høye La Sagrada Familia, basilikaen som ble påbegynt i 1883, som ble vigslet til kirke av paven i 2010, som ennå ikke er ferdigbygd, men etter planen skal bli det i 2026. Under Torre Glòries, innviet i 2005 og som symboliserer det nye Barcelona. Formen på det 144 meter høye bygget har arkitektene hentet inspirasjon fra Monserrat-fjellene som omkranser byen i tillegg til formen på en geysir.

Både Vilde og Henning har vært i Barcelona før – Henning som tenåring sammen med fotball-laget han da spilte på, og på guttetur for to år siden. Selv om varmen setter en begrensning på utstrakt «sightseeing», så har de kikket på både «gamle» La Sagrada Familia og «nye» Torre Glòries. 

Henning på hotelltaket og med utsikt over byen – Torre Glòries og La Sagrada Familia i hver sin ytterkant av bildet.

På markedsbesøk har de to også tenkt seg, og i går kveld var berømte – og smått beryktede – La Rambla mål for et godt måltid. Hva med mat og drikke, Henning?

– Vi har naturligvis hatt paella-måltid. Det er godt med utmerkede fiskerestauranter i Barcelona, og med et glass vin eller to til maten, blir det veldig bra.

Flyturen til Spania gikk greit, uten flyplasskaos og store forsinkelser – forhåpentligvis går returen like bra…

Flyturen fra Norge til Spania gikk uten noen forsinkelser eller lange køer. Forhåpentligvis får Henning og Vilde samme opplevelse når de i midten av neste uke vender tilbake til Norge. Da venter først et besøk hos Hennings bror som bor på Ørlandet før kursen settes til Tromsø – et snøfritt Tromsø, får vi tro…

TEKST: Tore Sæther /Kolstad Håndball
FOTO: Henning & Vilde