Europacup på nivå to? «Får vi sjansen, tar vi den» – Kolstad

Europacup på nivå to? «Får vi sjansen, tar vi den»

Trenere, spillere og ledere har vært innstilt på at det trolig blir e.cupspill allerede til høsten – på nivå tre, i European Cup. Nå kan det gå mot enda tøffere og mer attraktiv europeisk håndball for Kolstad.

Klubben er nemlig oppfordret til  å søke om spill på nivået mellom «cup» og Champions League, i det som heter European League. Søknad blir sendt noe trener Stian Gomo er meget godt fornøyd med:

– Får vi en slik sjanse, er det bare å gripe den. Det vil stå i stil med klubbens høye ambisjoner. Og uten at jeg ennå har snakket med spillerne, er jeg sikker på at de er enige, sier Stian og legger til:

– Om vi hadde hatt samme spillerstall som forrige sesong, kan du kanskje si at det ville vært å hoppe over et steg om vi satset på nivå to før vi hadde forsøkt oss på nivået under. Men vi har altså nå en betydelig sterkere stall, med spillere som har spilt på dette nivået. Magnus Gullerud spilte jo finale i denne cupen, for Magdeburg.

European League åpner med to kvalifiseringsrunder, og Kolstad vil, om vi får plass, mest sannsynlig måtte starte allerede i kvalik-runde én. Kommer vi helskinnet gjennom kvalifiseringen, venter det oss et gruppespill hvor en rekke av Europas beste klubber er med. Det tyske storlaget Flensburg Handewitt er én av dem, og hos nordtyskerne spiller som kjent både Gøran Søgard Johannessen og Magnus Abelvik Rød, som begge trekker i Kolstad-drakt fra neste sommer.

– Om vi skulle ryke i kvaliken, får vi slå oss til ro med at vi nok hadde tapt mot et bedre lag. Nå skal vi spille treningskamper før vår seriestart i slutten av august, blant annet mot GOG som vant det danske sluttspillet og forrige sesongs finalist i Champions League, Aalborg. Disse kampene vil også gi oss en pekepinn på nivået vi må være forberedt på å måle oss mot i European League, sier Stian Gomo.

Treningskampene mot GOG skal spilles i Trondheim første helgen i august. Den påfølgende uken oppholder Kolstad-troppen seg i Danmark på treningsleir inklusive tre kamper mot dansk eliteserie-motstand; Aalborg, Skandeborg/Aarhus og Sønderjyske.

PS!
Kolstad må vente i spenning i tre uker før man får svar fra Det europeiske Håndballforbundet (EHF). Trekning av første kvalik-runde vil skje én uke senere, tirsdag 19. juli.
PS2!
ØIF Arendal var norsk representant i European League i den nettopp avsluttede sesongen. Sørlendingene klarte i kvaliken en sterk uavgjort hjemme mot PAUC, tabelltreer i den franske toppligaen, men fikk skikkelig pryl på bortebane (22-40).

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO:  TiTT Melhuus