Beate – fra «menig» til cup-general – Kolstad

Beate – fra «menig» til cup-general

Beate Aas Thesen har lenge vært en del av det store frivillig-apparatet i Kolstad Håndball. Nå blir hun klubbens nye cup-ansvarlige.

Ifølge daglig leder Jostein Sivertsen er det på høy tid at man ansetter en cup-general:

– Vi har følt på det en god stund og burde strengt tatt ha tatt dette steget tidligere. Før pandemien satte en stopper også for cup-arrangement, hadde vi ca. 350 lag i vår REMA 1000 Trondheim Håndballcup. I år passerte vi 500 og er med det landets største innendørscup.

Og Beate sto fort frem som et naturlig valg til å lede cupen. Jostein forklarer:

– Vi vokser nå fort, og mye, som organisasjon. Det er naturligvis viktig å treffe på riktig folk når vi skal ansette nye. Beate har vi gjennom flere år fått et meget godt inntrykk av. Hun er en god organisator og flink til å engasjere folk rundt seg. Derfor utlyste vi heller ikke denne jobben, men ønsket oss – og fikk – Beate. Det er vi sikre på blir et lykkelig valg.

Så hvem er så Kolstads nye cup-general? Hun har, selvsagt, håndballbakgrunn. Startet i Nidelv som åtte-niåring. Så flyttet familien til Saupstad:

– Og da ble det Kolstad fra jeg var rundt 13 til jeg var 17. Laget gikk i oppløsning, spillerne dro til andre klubber; eg dro til Sjetne, forteller 47-åringen. 

Sakset fra reportasje i Adresseavisen foran håndballsesongen 1993/94. Håndball-legenden Trine Haltvik viser frem to talentfulle ungjenter klare til å kjempe om spilletid i eliteserien – 18-åringene Beate Aas (t.v.) og Lise Kristiansen – henholdsvis Sjetne og Byåsen.

I «grendalaget» ble strekspilleren til hun var 22. Da ble det flytting og skolegang i Stavanger og håndballpause.

– Men da vi flyttet tilbake til Trondheim i 2010, ble sønnen min, Oscar, etter hvert med i håndball og Kolstad, og da ble jeg også involvert – først som trener og senere som altmuligkvinne, sier Beate. Nå bytter hun ut jobben i Barnas Hus hvor hun har vært assisterende butikksjef i flere år med håndballens hus på Kolstad. Hvorfor?

– Det er spennende å prøve noe nytt, og så blir hobbyen jobb. Om jeg ikke er Kolstad-jente fra fødselen av, er jeg det i hjertet, smiler Beate.

Vår nye medarbeider skal ikke bare arbeide med den årvisse cupen:

– Det blir vel kanskje rundt 60 prosent av arbeidsdagen min. Jeg skal samarbeide tett sammen med Melchior (Husebø) både med cupen og håndballskolene som vi arrangerer. Melchior er veldig dyktig og har god oversikt. Jeg må hente ut så mye jeg kan av den informasjonen og kunnskapen han sitter inne med.

– Håndballen går fra å være hobby til å bli jobb; det er ikke noen «ni til fire»-jobb du nå går til…

Beate smiler, hun vet det så inderlig godt, men sier også: – Jeg får mindre helgejobbing, noe jeg har hatt i alle de år. Så er jeg også forberedt på at det i perioder blir jobbing nærmest døgnet rundt. 

TEKST og FOTO:
Tore Sæther /Kolstad Håndball