Nykommerne sjekker inn – Kolstad

Nykommerne sjekker inn

Kolstad-spillernes fellesferie er godt og vel halvveis. Om drøyt to uker samles nye og «gamle» spillere til testing og treningsstart. Nå har de fem nykommerne også skaffet seg husvære i Trondheim,.

I ettermiddag overtok Magnus Gullerud og kjæresten Kristine sin nye leilighet på Lade. Flyttelasset lot vente litt på seg.

Sistemann ut på husjakt av de fem nye spillerne, er Magnus Gullerud. Sammen med samboer Kristine ventet de to tidligere i dag på flyttelasset da vi stakk innom som snarest i nykjøpt leilighet på Lade. Det ble ikke mer enn tiden og veien. Fordi allerede i morgen er de to på vei sørover, til Italia. – Vi skal fly til Napoli og dra videre til Sorrento på Amalfikysten hvor vi får ti dager med sol og bading, og det skal bli skikkelig deilig, synes de begge.

Sigvaldi Gudjonsson har vært i Trondheim ved et par anledninger. Han fikk med seg ei styrkeøkt i Kolstad Arena og fikk også hilst på flere av sine kommende lagkamerater. Da var høyrekanten under opptrening etter en skade i venstre akilles, hadde håp om å rekke Champions League Final4 med sin forrige klubb, polske Kielce, men ble dessverre ikke erklært kampklar tidsnok. Sigvaldi og samboer Nótt parkerte flyttelass fra Polen i sitt nye hus på Ranheim før de dro på én ukes ferie i Alicante. 

I løpet av høsten blir Sigvaldi og Nótt foreldre for første gang. Enn så lenge får de kose seg med et lite firbent «familiemedlem».

Det andre islandske innslaget på Kolstad-laget kommende sesong, playmaker  Janus Smarason, var for en god stund siden i Trondheim for å se på hus, bestemte seg kjapt og kom tilbake etter å ha funnet sin plass, på Grilstad, for seg og sin samboer Embla. Hun er for øvrig søster til Sigvaldis samboer, Nótt. Janus rakk også en kjentmannstur i byen sammen med spillerkoordinator Harald Pedersen.

Vetle Eck Aga skal bo på Rosenborg. Far, Tor Arne Aga, tidligere Bodø/Glimt-keeper og trener, har vært Vetles forlengende arm i husjakten. Som kjent har forsvarskjempen vært satt på sidelinjen en stund på grunn av hjertet som ikke oppførte seg helt som det skal. Nå ser alt til å være i skjønneste orden, og Vetle har fått klarsignal for å trene som vanlig; takk og pris.

Den femte av nykommerne, målvakt Torbjørn Bergerud, var den første som skaffet seg sted å bo i Trondheim. Allerede i vinter kjøpte han leilighet på Leangen, sammen med sin samboer Karoline. Hun er trønderjente, med lagidrett i årene: Selv har hun spilt håndball, og faren er TIK-legenden Jan Morten «Mortis» Dahl

Når hele Kolstad-troppen og trenere mandag 18. juli møtes igjen i Kolstad Arena, er det rett ut i to treningsøkter; fysisk på formiddagen og ei halløkt på ettermiddagen.

TEKST og FOTO:
Harald Pedersen og Tore Sæther / Kolstad håndball