Håpet innfridd – vi fikk plass i European League – Kolstad

Håpet innfridd – vi fikk plass i European League

– Vi håpet på dette utfallet, men trodde kanskje innerst inne at European League var uoppnåelig allerede nå.

Slik reagerer Stian Gomo på nyhetene sluppet tidligere i ettermiddag fra EHF-hovedkvarteret i Wien og fortsetter:

– Vi var langt nede etter at tredjeplassen siste sesong røyk, men visste at vi selv med fjerdeplass kunne få muligheten til å søke om ecup-spill. Nå fikk vi altså det og til og med en invitasjon til å søke European League-spill. Det er rett og slett stor stas og en skikkelig «kred.» til spillerne som har gitt oss muligheten. At vi nå får muligheten til å kvalifisere oss til gruppespillet, det vil være flott både for spillerne som har bragt oss i den posisjonen og de nye spillerne som nå kommer til klubben.

Glede og brede smil i Kolstad-leiren etter dagens nyhetsslipp fra Det europeiske Håndballforbundet. Stian Gomo sammen med Rasmus Thaarup Carlsen. (ARKIVBILDE: ROBERT MAGNUSSEN)

Først slapp Det europeiske Håndballforbundet (EHF) i dag nyheten rundt den tredje rangerte turneringen, European Cup. Blant lagene var ikke Kolstad. Skulle det bety at vår søknad om ecup-plass var avslått? Tre timer senere ble spenningen utløst; vi var blant de 34 klubbene som får sjansen til å kvalifisere seg til den nest gjeveste turneringen, EHF European League. 12 klubber er allerede klare for gruppespillet. Veien dit for oss er lang:

– Ja, men så langt får vi være glade for at vi får muligheten til å kvalifisere oss til gruppespill. Og nettopp det at det venter oss et gruppespill om vi kommer helskinnet gjennom de to kvalifiseringsrundene, det er kanskje det gjeveste med denne cupen. I European Cup er det hele veien hjemme- og bortekamper og utslag. Når vi gruppespillet, kan det bli 14 kamper, mener jeg det blir – og en enda større gulerot i Final4 i Budapest, sier Stian

Vi er altså på vei inn i «de nest bestes selskap». Men en liten kikk på de lagene som kan komme til å stå i veien for oss i kvaliken, viser at det er mange harde nøtter som skal knekkes både i kval.runde én og to. Eller som Gomo sier:

– Hvor vanskelig ferden mot gruppespillet blir, det får vi en smak på allerede under trekningen av første kvalik.runde. Jeg har så vidt sett på listen og finner jo for eksempel at vi kan risikere å møte lag som tyske Lemgo, danske Bjerringbro og svenske Sävehof. I tillegg er det mange for meg ukjente lag som sikkert er gode. I den andre kvalikrunden kan vi risikere å bli trukket ut mot Flensburg-Handewitt.

Første kvalifiserende runde skal spilles 27./28. august og med returkamper 3./4. september. Neste kval.runde er satt opp til 27. september og 4. oktober. Gruppespillets første runde er terminfestet til 25. oktober.
Trekningen av kampene i første kvalik.runde er om én uke, tirsdag 19.

PS!
Dagens nyhetsslipp fra EHF viser for øvrig at vi også får norsk selskap i turneringen; Drammen, som også må gjennom to kvalik.runder for eventuelt å nå gruppespillet.

Les mer om European League her:

https://www.eurohandball.com/en/news/en/seedings-announced-for-ehf-european-league-men-2022-23/

TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball