«Utholdenhet er den korteste veien til suksess» – Kolstad

«Utholdenhet er den korteste veien til suksess»

For å starte et stykke unna både sydenferie og håndballhaller: Sitatet i tittelen kommer fra uventet hold kanskje – fra én av filmhistoriens største komikere, Charles Chaplin.Men det er ikke så dumt å ha i ryggen hverken for komikere eller toppidrettsutøvere som skal gjennomføre dagens styrkeøkt. 

Lars Eggen Rismark får denne «ryggstøtten» i styrkerommet på hotellet i Portugal. I småbyen Sintra, tre mils vei nord for Lisboa, holder vår utmerkede målvakt hus den siste uken av kolstadferien, sammen med storfamilie. Å ha fem uker fri fra Kolstad Arena og håndball, det er kanskje ikke så dumt…

– Absolutt ikke. Å ha fri en periode fra håndballen, oppleve nye ting andre steder, det har vi bare godt av. Og så gir det muligheten til å komme tilbake med mye overskudd og full-ladede batterier. Jeg kjenner jeg gleder meg til sesongoppstarten, sier Lars – mindre en ei uke til kolstadtroppen møtes igjen.

Lars har fått mye ut av fellesferien, som altså avsluttes med ei portugisisk uke. Før den, var han og kjæreste Caroline (Aar Jakobsen) sammen med tre andre på to ukers gresk øyhopping.

På rundtur på Paros.

– Vi var på fire øyer – Naxos, Paros, Santorini og Mykonos – og hadde stabilt fint vær med mellom 25 og 27 grader. Her i Portugal er det langt mer ustabilt. Det har vært nede i drøyt 20 grader, men også oppe i 36-37 grader. Det høres mye ut, men godt med vind har gjort at det ikke blir ubehagelig varmt, Regn har vi forresten også hatt.

– Og dagene har gått som de pleier i sommer-syden…

Klar for ball-lek på stranda sammen med kompisen John.

– Ja, da. Strandliv, soling, litt tennis, men også opplevelser – i trivelig selskap. Så har jeg selvsagt vært på 100 forskjellige treningssenter, smiler Lars og poengterer at «program Viken» er fulgt til punkt å prikke. Det nytter selvsagt ikke å komme hjem til Kolstad med ferie-kropp. Men treningssenter på de greske øyer, var det lett å finne, da?

– Faktisk var det overraskende mange. Trening er tydeligvis stadig mer populært.

– Hva med feriens høydepunkt?

– Tja, si det. Jeg tror kanskje det var på Paros en dag vi leide ATV og kjørte rundt på øya.

Portugisisk sen middag sammen med venner og familie, inklusive ni fra Lars sin amerikanske familie.

– Og det beste måltidet?

– Var nok på Paros det også; lunsj på en fiskerestaurant som definitivt får pluss 

Men nå er Paros og de tre andre greske øyene som ble besøkt fortid – Portugal snart også. Foran Lars og lagkompisene venter oppstarten til en meget spennende håndballsesong.

– Jeg kjenner at det nærmer seg. Har en god følelse. Nyheten om at vi får mulighet til å forsøke å kvalifisere oss til gruppespillet i European League, det gir ekstra motivasjon, sier Lars Eggen Rismark.


Det har begynt å krible i målvaktkroppen…

TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball
FOTO: Lars & venner