Henrik klar for U18-EM – Kolstad

Henrik klar for U18-EM

Henrik Hestbek Nielsen innrømmer gjerne at han ventet litt spent på telefonen fra landslagsledelsen; var han med i troppen til U18-EM i Montenegro, eller var han veid og funnet for lett?

– Vi var 19 spillere i den siste treningsturneringen, og i EM-troppen er det plass til 16. Altså skulle tre ut.

I går formiddag kom telefonen med beskjed om at han var blant de 16 som i morgen reiser til Montenegro. Og det var naturligvis en super beskjed å få:

– Fordi uttaket jo en bekreftelse på at arbeidet jeg har gjort har vært riktig og gitt resultat, at jeg rett og slett holder bra nivå, sier Kolstad-rekrutten og legger til:

– Og så er det selvsagt stort å få spille i et EM; det er på en måte en ungdomsdrøm.

Bakspiller Henrik har vært en del av troppen til trenerduoen Jan Thomas Lauritzen og Johnny Jensen helt siden debuten i november i fjor. Før EM står han med 12 på U18-landslaget. Hittil har Kolstad-spilleren blitt mest brukt i forsvar og kontra, men har også fått spilt en del angrep. Når han skal karakterisere seg selv som spiller harmonerer det bra med trenerduoens bruk av Henrik: «Jeg er ganske bra i forsvar. I Kolstad har Jan Erik (Wiedemann) terpet med meg på duellspill, både i forsvar og angrep. Når det gjelder skudd, er ikke det mitt aller beste kort,» lyder ungguttens egenmelding.

Henrik har forresten også rukket å debutere i eliteserien. Det skjedde i mars i år mot Tønsberg-Nøtterøy. Dette skrev jeg om debutant Henrik:

Og til slutt til «benjamin» på dagens kolstadlag, debutanten Henrik Hestbek Nielsen. 2004-modellen klinte til i begge ender av banen; scoret tre på tre skudd og pådro seg en tominutter før han hadde vært tre minutter på banen. Sånn tæl og innsats liker både medspillere, trenere, publikum – og journalister…

Men tilbake til EM. Det er ikke noen «walk in the park» med tanke på avansement til hovedrunden. I gruppespillet møter vi nemlig tre meget sterke håndballnasjoner; Slovenia, Danmark og Serbia, alle tre lag som vi ikke har spilt imot på U18-nivå.

– Ingen tvil om at det er sterke lag vi møter. Men vi er ganske gode vi også. Det har vi vist med å spille jevnt med andre tøffe lag sånn som Spania, Tyskland og Sverige. Jeg tror vi har en bra sjanse til å gå videre, jeg, sier Henrik.

To bla trondhjemske Henrik klar for EM – Hestbek Nielsen og Ibsen

PS!
Henrik får for øvrig følge til EM med en annen trondhjemmer; Henrik Ibsen, Charlottenlund-målvakt, er også i den norske troppen.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball
FOTO: Privat