Mest å hente i forsvar – Kolstad

Mest å hente i forsvar

– Det var greit å komme i gang. Vi tok med oss en del av det vi har terpet på trening, var en umiddelbar reaksjon fra Stian Gomo etter at vi i kveldens treningskamp hadde tapt med fire mål (31-35) for GOG, Danmarks beste lag forrige sesong.

Tre hovedrolle-spillere i kveld; Magnus Langeland flankert av playmakerne Morten Olsen og Janus Smarason. De tre sto også for 20 av kampens 66 scoringer.

I kveldens kamp i Kolstad Arena var det nok forsvarsspillet som var lengst unna ønsket nivå. Vi slapp altså inn 35 mål, og det selv om Torbjørn Bergerud (sto mesteparten av kampen) vant duellen mot GOG-duoen med klar margin.

Magnus Langeland som var ett av de største lyspunktene på Kolstad-laget i kveld var helt enig i det:

– Vi har mye å hente bakover, ingen tvil om det. Vi må blant annet være mye mer kyniske mot deres linjespillere. Vi må også bli bedre i returfasen, sa Magnus, vår toppscorer og som fikk med seg følgende melding fra trener Gomo:

– Magnus har vært så bra helt siden vi begynte på etter sommerferien.

Playmaker Janus Smarson holdt en stødig hånd rundt dirigentstaven i Kolstad-angrepene og viste prov på hvor viktig han kommer til å bli for Kostad. Det fikk også hyggelig mange tilskuere (1302!) oppleve i Kolstad Arena i kveld.

Stian var for øvrig fornøyd med Janus Smarasons offensive prestasjon og høyrebackenes (Aksel Hald og Gabriel Setterblom) bevegelser. Og når det gjaldt utfordringene rundt egen målgård så var toppscorer Magnus og treneren skjønt enige om at rutinerte Morten Olsen er en vrien kar å holde styr på. 37-åringen, som er inne i sin siste sesong, er en rolig playmaker med god oversikt, men som aksjonerer kjapt når han lukter muligheter både til gjennombrudd og skudd og pasninger – ikke minst til strekspillerne.

I kveld fikk vi i perioder føle på hva et internasjonalt topplag kan prestere. Det skal bli spennende å se om kampbildet blir det samme når de to lagene møtes igjen søndag formiddag (avkast klokken 11:30). Da har vi forhåpentligvis også med Magnus Gullerud. Strekkjempen har vært syk med feber største delen av denne uka.

PS!
Uten at vi skal legge alt for mye i det, så vant vi altså andreomgangen med ett mål…

FAKTA
Kolstad – GOG 31-35 (15-20)
Treningskamp, Kolstad Arena
Tilskuere: 1302
Kolstad: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald 3, Janus Smarason 5, Vetle Eck Aga, Sander Rønning, Adrian Aalberg 2, Rasmus Thaarup Carlsen, Magnus Langeland 8, Henning Limstrand, Gabriel Setterblom 5, Elias Thome 4, Eskil Dahl Reitan 1, Martin Kærgaard, Simen Lyse 3.
GOGs toppscorer: Morten Olsen 7(3)
Utvisninger; begge lag 2 x 2 min.

TEKST og FOTO:
Tore Sæther / Kolstad håndball