U18-EM: Henrik & co med god semifinalesjanse – Kolstad

U18-EM: Henrik & co med god semifinalesjanse

De norske U18-guttene har hatt en super første del av EM som nå pågår i Montenegro: Tre kamper og tre seire. – Vi har levert tre gode kamper. At vi har vunnet to av dem med ett mål, er også et bevis på at vi aldri gir opp – selv om vi i løpet av kampen blir liggende etter.

Trønderjubel etter ettmålsseier mot Danmark; Henrik Hestbek Nielsen og Henrik Ibsen (t.h.)

Det sier Henrik Hestbek Nielsen, Kolstad-talentet som sammen med CSKs keeper, Henrik Ibsen, utgjør det trønderske innslaget i trenerduoen Jan Thomas Lauritzen og Johnny Jensens EM-tropp.

De norske guttene startet med 31-30 over Slovenia og tok en like knapp seier i neste kamp, mot Danmark. I den tredje kampen, mot Serbia, var den norske seiersmarginen klar, pluss syv.

Hva har vært suksessformelen bak de tre norske seirene?

– Vi har stort sett spilt veldig bra i forsvar, og når det har glippet, så har målvaktene vært veldig til stede. I angrep har vi vært bra når vi har beholdt roen til å sette opp avtalt spill – selv om ikke alle avslutningene har gitt scoring, sier Henrik, som synes også det er kjekt at Håndballguttas ferske sjef, Jonas Wille, er på plass i Montenegro og er med på treningene og ser kampene.

Ettmålsseier over Danmark smakte som det beste danske smørrebrød – «dejlig» – både for spillerne og den norske heiagjengen på tribunen.

Kolstad-spilleren har i hovedsak spilt i forsvar. Litt angrepsspill er det blitt for bakspilleren – noe som blant annet har gitt scoring i alle kampene – fire totalt.

Nå venter en hovedrunde på de norske ungguttene. Der møter vi Sverige og Spania, to lag som vi spilte imot i EM-generalprøven ScandIberico. Det endte med firemålstap mot Spania og uavgjort mot Sverige. Seier i én av de to kampene som nå venter vil gi Henrik & co. semifinalespill.

Innledende resultat:
Slovenia – Norge   30-31
Norge – Danmark  32-31
Norge – Serbia       35-28

Hovedrunden:
Tirsdag: Norge – Spania kl. 20.00
Onsdag: Sverige – Norge kl. 18.00

På TV:
Kampene kan følges på www.ehftv.com/home

TEKST: Tore Sæther / Kolstad håndball
FOTO: Privat