Tap, men bra kamp i Aalborg – Kolstad

Tap, men bra kamp i Aalborg

Det kan sikkert diskuteres hvilket lag som er Danmarks beste, GOG eller Aalborg. Sikkert er det at de to er danskenes to beste, som begge to er klare for Champions League-spill denne sesongen. Og vi har altså testet oss mot begge disse lagene – med bra resultat. Det er også 23-28 i kveld mot Aalborg.

Men hva med prestasjonen, hvordan karakterisere den, Gabriel Setterblom?

– For det første må det sies at vi møter er veldig godt lag, som vi følger ganske bra, synes jeg. Men likevel sitter vi ikke igjen med den store godfølelsen. I andreomgangen drar de litt for lett i fra. Vi fikk klart føle at de beste lagene straffer oss hardt når vi gjør (tekniske) feil. De utnytter også overtall veldig godt og scorer noen enkle mål. Og så skal vi huske at vi nå har spilt mot to danske Champions League-lag, lag på et nivå som mange av oss ikke har spilt mot. Så det er ingen tvil om at dette er fin læring.

Om Aalborg gjorde ting enkelt og effektivt i sine overtallsperioder klarte ikke vi å utnytte fem danske utvisninger – hvorfor ikke det?

– Vi er kanskje litt naive. Vi gjør ikke helt ferdig aksjonene, og vi har en tendens til å angripe for mye sidelengs i stedet for å gå mer rett på, sier Gabriel. Ankelskaden han pådro seg i andreomgangen mot GOG på søndag kjente han bare litt til, og takk for det. Og hva med de to gjenstående treningskampene i Danmark…?

– De skal vi vinne, ja, sier Gabriel Setterblom med overbevisning.

PS!
Ikke på banen i kveldens kamp: Sander Rønning, Rasmus Thaarup Carlsen og Eskil Dahl Reitan. 

PS2!
Neste treningskamp i Danmark er fredag med avkast klokken 14:00. Motstander Skanderborg/Aarhus. Også den kampen blir streamet på vår facebook-side.

FAKTA
AALBORG – KOLSTAD 28-23 (15-11)
Treningskamp i Aalborg
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald, Janus Smarason 5, Vetle Eck Aga, Sander Rønning, Adrian Aalberg 4, Rasmus Thaarup Carlsen, Magnus Langeland 4, Henning Limstrand, Gabriel Setterblom 3, Magnus Gullerud 2, Elias Thome 1, Eskil Dahl Reitan, Martin Kærgaard, Simen Lyse 3.
TOPPSCORER AALBORG: Kristian Bjørnsen 6
Utvisninger; Aalborg: 5 x 2 min. – Kolstad: 3 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball