Overraskende dårlig første kvarter – Kolstad

Overraskende dårlig første kvarter

Vi kastet bort ballen, gang etter gang, og ble rushet ned. Det første kvarteret mot Skanderborg-Aarhus i ettermiddag var ingen god opplevelse for Kolstad. 

Første time out før det var spilt 10 minutter, og stillingen var 3-8. (ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

10-4 sto det til danskene etter de første 15 minuttene av dagens kamp. Det var ikke spesielt artig å se på og selvsagt heller ikke for rødtrøyene på banen, Adrian Aalberg:

– Nei, dette var rett og slett ikke godt nok, dessverre. Vi kom altså bakpå helt fra start og ble i perioder kontret i senk. Vi hang rett og slett ikke med. Det etablerte forsvarsspillet var ganske ok, og vi tok jo innpå og bedret oss i alle fall litt i andreomgangen, men ikke nok.

– Hvorfor ble det første kvarteret så dårlig?

 Hvorfor er ikke godt å si, men vi blir i alle fall uforsiktige med ballen, satset for hardt og ensidig på ett kort og mistet ballen med baklengs på kontra som resultat. Så skal det sies at danskene viste seg å være gode duellspillere i forsvar, og nettopp derfor burde vi spilt mer kollektivt, ikke gått på full satsing enkeltvis. Slik det ble nå, hvis vi ikke mistet ballen, ble vi låst ned, og danskene fikk frikast på frikast – som de naturligvis ønsket, oppsummerte Adrian Aalberg og håper på et mer kynisk kolstadspill i søndagens kamp mot SønderjyskE.

FAKTA

SKANDERBORG/AARHUS – KOLSTAD 30-26 (17-11)
Treningskamp 
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald 3, Janus Smarason, Vetle Eck Aga, Sander Rønning 2, Adrian Aalberg 4(1), Rasmus Thaarup Carlsen 2(2), Magnus Langeland 1, Henning Limstrand 2, Gabriel Setterblom 3, Magnus Gullerud 3, Elias Thome 2, Eskil Dahl Reitan 3, Martin Kærgaard 1, Simen Lyse.
Utvisninger; Skanderborg/Aarhus: 4 x 2 min – Kolstad: Ingen

Nå hagler det med kamper
Allerede søndag skal kolstadguttene ut i ny treningskamp i Danmark – mot SønderjyskE. Så er det halvannen uke uten kamper, men deretter følger fem(!) kamper på to og en halv uke – serie, cup og ikke minst europacup:
 * onsdag 24. august: cupkamp mot Tiller i Husebyhallen
* lørdag 27. august: European League, kvalik, hjemme mot Drammen (Kolstad Arena)
* onsdag 31. august: seriestart, hjemme mot Nærbø (Kolstad Arena)
* søndag 4. september: European League, returkamp borte mot Drammen
* onsdag 7. september: seriekamp borte mot Bækkelaget

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball