Straffet hardt på tekniske feil – Kolstad

Straffet hardt på tekniske feil

– Det var mye av det samme som i fredagens kamp; mange tekniske feil, som vi ble straffet veldig hardt på.

Stian Gomo pekte nok på den viktigste enkeltårsaken til at også den tredje treningskampen i Danmark endte med tap (23-28). 

– Vi ble også testet tøft på tempo, får flere kontringsmål imot oss, og mange av dem forårsaket av våre egne tekniske feil. Derfor ble vi hele tiden jagende. Men etter at vi lå under med 6-11, fightet vi godt og hentet oss igjen mot pause, sa Stian og tilføyde:

– I etablert forsvar viser vi at det stort sett er godt nok.


Med ett mål bak (12-13) etter de første 30 minuttene, var vi likt både på 13-13 og 14-14 etter to meget bra Gabriel (Setterblom)-aksjoner. Men så kom fire tekniske feil og påfølgende fire baklengs på kontra til 16-20 etter ca. ti minutter. Det resultathullet klarte vi ikke å tette. 

Så endte kampen med nøyaktig samme resultat som mot Aalborg i den første av de tre kampene i Danmark. Det sier også sitt, for som Stian også kommenterte:

 – SønderjyskE er det klart svakeste av de tre lagene.

Individuelle pluss i dagens kamp; Gabriels gjennombruddskraft og vilje, Adrian (Aalberg) som nok en gang hadde godkjent pluss på sine skudd fra kanten. Henning (Limstrand) fightet seg til tre avslutninger i andre omgang og scoret på dem alle.

– Og så var det veldig greit å få Sigvaldi (Gudjonsson) i spill, understreket trener Stian.

Lagkaptein Sigvaldi Gudjonsson fikk i dag sin kampdebut i Kolstad-drakten. Spilte et drøyt kvarter.

– Om du skal oppsummere en liten dansk uke med tre kamper, hvordan ser det ut?

– Vi har hatt ei fin uke med gode fasiliteter både når det gjelder styrketreningsmuligheter, losji og kost. Vi har fått avdekket hvor hardt vi blir straffet mot gode lag når vi gjør tekniske feil, og vi har virkelig fått testet oss på løping. Det går riktig hurtig unna når så gode lag kjører fremover. Jeg føler videre at vi har brukt disse kampene på den måten at mange spillere har fått godt med spilletid. 

– I kampen mot Aalborg – og de to mot GOG i Trondheim – følte jeg at vi virkelig var «på stasjonen». Det var ordentlig kamp, som det ikke var spesielt i kampen på fredag og deler av andre omgang i dagens. Da var vi fraværende, da var det virkelig treningskamp-følelse, og det har vi faktisk ikke råd til. Nå tar vi fri fra felles trening i morgen, og så venter ei veldig viktig treningsuke, sier Stian Gomo.

FAKTA
SØNDERJYSKE – KOLSTAD 28-23 (13-12)
Treningskamp 
KOLSTAD: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Aksel Hald, Janus Smarason 1, Vetle Eck Aga, Sander Rønning, Adrian Aalberg 3, Rasmus Thaarup Carlsen, Magnus Langeland 1, Henning Limstrand 3, Gabriel Setterblom 5, Magnus Gullerud 3, Elias Thome 1, Eskil Dahl Reitan 1, Martin Kærgaard, Simen Lyse 2, Sigvaldi Gudjonsson 3(2).
Utvisninger; Sønderjyske: 5×2 min. – Kolstad: 2×2 min.


De fem neste Kolstad-kampene:
* onsdag 24. august: cupkamp mot Tiller i Husebyhallen
* lørdag 27. august: European League, kvalik, hjemme mot Drammen (Kolstad Arena)
* onsdag 31. august: seriestart, hjemme mot Nærbø (Kolstad Arena)
* søndag 4. september: European League, returkamp borte mot Drammen
* onsdag 7. september: seriekamp borte mot Bækkelaget


TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball

FOTO: Boumediene Rachedi