Christian om cupkamp mot Tiller: «En test for hodet» – Kolstad

Christian om cupkamp mot Tiller: «En test for hodet»

I morgen ettermiddag spiller Kolstad sesongens første offisielle kamp – 2. runde NM mot Tiller. Rått parti, vil alle si – elite mot 2. divisjon. Likevel sier Christian Berge med et smil:

– Jeg har jo vært spiller selv og vet hvordan slike ting fungerer. Men for oss er dette rett og slett en test for hodet, og vi plikter å vise at vi består også den testen og viser at vi er mye bedre.

– En riktig test foran lørdagens e.cup-kvalik mot Drammen må det vel sies at dette ikke er…

– Tiller-kampen skal vi bruke for det den er verdt, og vi trenger å spille kamper mot ukjente motstandere.

– Test for hodet, sa du. Hva mer skal dere teste ut?

– Vi skal ha fokus på tekniske feil. De må bli færre! Videre må vi få mer ro i angrepsspillet. Etablert forsvar har vært greit, og det må vi fortsette med – som gir oss gode kontringsmuligheter. Men her må vi huske at vi ikke for enhver pris må avslutte kontringen, sier Kolstad-treneren og gjentar det han startet med:

– Kampen mot Tiller blir en fin øvelse med å holde konsentrasjonen på topp. Vi skal ikke tillate oss å slippe oss ned på et lavt nivå.

Blå karantene

Henning Limstrand er én av de fem spillerne som ikke spiller onsdagens kamp. Det skyldes at strekspilleren pådro seg blått kort i sluttspillkamp mot Nærbø på slutten av april og fikk to kampers karantene for en toarms-tackling. De øvrige fra Kolstad-troppen som ikke spiller er: Sondre Orheim, Rasmus Mølgaard, Simon Kvam og Nicolai Daling.

Fra elite til 2. divisjon  – men
Dennis har fortsatt ambisjoner

Forrige sesong fikk Dennis Solem med seg seks eliteseriekamper og scoret fire mål. Denne sesongen blir det 2.divisjonsspill for 19-åringen som har byttet ut Kolstads røde med Tillers blå drakt. 

Men ambisjoner har han fortsatt:

– Da jeg så hvilke spillere som kom til Kolstad, skjønte jeg at det ikke ble stort med spilletid på meg. Dessuten passet det meg godt nå som jeg er midt i et to og et halvt års løp som elektriker-lærling å få hverdagene til å gå opp. Men altså, jeg har slett ikke gitt opp mitt store mål om å bli profesjonell håndballspiller. Når jeg er ferdig elektriker er jeg tross alt bare 21 år, og da er jeg klar for å satse videre på håndballen. Går det ikke som jeg håper, har jeg et yrke å falle tilbake på sier, Dennis klar til ei siste treningsøkt i Rostenhallen før onsdagens cupkamp mot «gammelklubben». Selv denne sesongen trener Dennis mellom seks og åtte økter i uka, to-tre av dem styrketreninger.

Hva kan vi så vente oss av Tiller mot Kolstad?

– Det skal bli spennende å føle på kroppen hvordan elitenivået er og hvordan nivåforskjellen er til oss, et 2. divisjonslag med opprykksambisjoner.  Og publikum kan vente å se et blodtent Tiller-lag som vil gi Kolstad så god kamp som overhodet mulig. Det skal bli artig. Jeg gleder meg, sier Dennis.

PS!
Brødreduell på benken, er kanskje å dra duell litt langt. Men faktum er i alle fall at Christians lillebror, Marius, er trener og lagleder i Tiller.

TEKST og FOTO:
Tore Sæther / Kolstad Håndball