E.CUP-KVALIK: «Kommer litt for tidlig på for DHK» – Kolstad

E.CUP-KVALIK: «Kommer litt for tidlig på for DHK»


Drammen HK var en like suveren toer som Elverum ener i forrige sesongs eliteserie. Nå når DHK skal innlede sesongen med e.cup-kvalik mot oss i Kolstad, er det kamper som kommer litt for tidlig for drammenserne.

Keeper-paret Andreas Björkman-Myhr (t.v.) og Andrè Bergsholm Kristensen får oppgaven å sørge for at savnet av landslagsaktuelle Sander Drange Heieren ikke blir for stort.

Det sier Roy Johnsen, ingen hvilken som helst som «avsender» som melder om DHK-situasjonen. Johnsen har 25 år bak seg som sportsjournalist og sportsleder i Drammens Tidende. Han har trent tre eliteserielag i kvinneklassen. Han har også fra midten av 1980-tallet ti sesonger bak seg som assistenttrener til Sven-Tore Jacobsen for Håndballjentene og samtidig også vært trener for junior- og ungdomslandslag. 

I dag jobber 65-åringen som journalist for DHK, og når han peker på «litt for tidlig» for Kristian Kjellings gutter, så skyldes det at:


– Laget har de to beste skytterne ute med skade. Hermann Vildalen har helt siden slutten på forrige sesong slitt med en vond skulder, mens Ola Romsaas har et kneproblem. Ingen av dem er kampklare. Romsaas fikk riktignok et par minutter på banen i treningskamp mot Elverum, men jeg tviler på at noen av dem kommer til spill i e.cup-kvaliken mot Kolstad. Det svekker naturligvis DHK, fordi de begge er målgarantister med distanseskudd fra venstre bak-posisjon.

– I tillegg fikk Kjelling og spillerne en negativ melding da to treningskamper i Danmark ble avlyst. De ble veldig glade for at Follo på kort varsel steppet inn som sparringspartner og sågar stilte med sitt beste mannskap. Vertene var utakknemlige nok til å vinne kampen, forteller Johnsen.

DHK er altså ikke kommet dit laget hadde ønsket å være til e.cup-kval. og seriestarten. 

– Og serien starter veldig tøft. I de fem første serieomgangene skal DHK opp mot Elverum, ØIF og Kolstad – i tillegg til to lag som de begge tapte for på bortebane forrige sesong, Fjellhammer og Halden, sier DHK-journalisten.

Tilbake til situasjonen i spillerstallen – altså med to skadede, viktige bakspillere. Og i tillegg, hvordan skal Team Kjelling klare å erstatte to sentrale spillere som er forsvunnet siden forrige sesong; målvakt Sander Drange Heieren og hurtigtoget på venstrekanten, August Baskår Pedersen?

– Det er klart at vi savner en så godt målvakt som Sander, som også fikk prøve seg i landslagsmålet siste sesong. Men likevel vil jeg si at i Andrè Bergsholm Kristensen og Andreas Björkman-Myhr har vi et godt målvaktpar. Andreas kom tilbake til DHK etter sesonger i Follo med mye spilletid, og Andrè vekslet med Sander forrige sesong på å starte kampene. Så er det klart at en målvakt som Sander har rukket å sette seg skikkelig i respekt hos motstanderne, noe Andrè og Andreas ikke har – foreløpig. Jeg har vært på en del treninger og vil si at dagens målvaktpar ikke er svekket. Jeg ser målvaktspill på høyt nivå, sier journalist Roy.

– Hva med duoen som skal sørge for at savnet av August Baskår Pedersen (112 eliteseriemål forrige sesong – kommende sesonger i Flensburg-Handewitt) skal bli så lite som mulig?

– Ute på venstrekanten skal to lokale unge gutter fighte om spilletid. Kristoffer Raastad-Hoel har flere sesonger bak seg og har stått bak flere meget gode kantspillere – blant andre Kolstads Adrian Aalberg. Han har fått sine sjanser – gjerne gjennom skader på førstevalgene – og har skaffet seg en god del spilletid. Ole-Henry Dahl har gått en annen vei, siste sesong i Fjellhammer hvor han fikk massevis av spilletid og selvtillit, sier Roy Johnsen.

DHK-nykommer Kristian Rammel med sine 208 cm på strømpelesten setter blokker som det er vanskelig å skyte forbi.

– Forrige sesong var en god DHK sesong. Vi oppnådde mye, blant annet semifinale i e.cup og seriesølv. Men vi har en kvantitativt maget stall som på grunn av de to sentrale bakspillerne og deres skader er ytterlig redusert. Drammen har ikke økonomiske muskler til å hente inn spillere fra øverste hylle. Men vi har fått 208 cm høye Kristian Rammel som vil ytterligere forsterke et sterkt midtforsvar med Oskar Olafsson, Hermann Vildalen og Espen Gommerud Våg. Med den aktuelle skadesituasjonen vil nok Rammel også bli brukt mer i angrep enn det han ble i ØIF.

– Hva med trekningen av e.cup-kvaliken. Hvordan ble Kolstad som motstander mottatt i DHK-miljøet?

– I Drammen ble man rett og slett litt lei seg på vegne av norsk håndball fordi denne trekningen jo gjør at ett norsk lag nødvendigvis blir slått ut. Dessuten gjorde norsk motstand også at vi ikke fikk dra utenlands og møte en ukjent motstander, noe som alltid er et pluss for spillerne, sier DHK-journalist Roy og legger til:

– Sett sånn litt fra sidelinjen; jeg er sikker på at DHK blir bedre og bedre utover høsten. Men mye viktig skjer altså tidlig – e.up-kval. og de vanskeligste motstanderne i serien. Ingen tvil om at sesongstarten blir tøff. Spørsmålet er om vi er klare.

PS!
Som Kolstad har også DHK et partnerklubb-samarbeid, det er med ROS (for øvrig klubben Torbjørn Bergerud startet i som håndballspiller). Der finner vi blant andre sønnene til to tidligere spillerstorheter. De to talentfulle bakspillerne Magnus Solberg og Henrik Hagen har henholdsvis Glenn og Frode som fedre…

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Roy Martin Johnsen / DHK Media