EUROPA-CUP-KVALIK: – Ønsker meg «gode prestasjoner» uten tallfokus – Kolstad

EUROPA-CUP-KVALIK: – Ønsker meg «gode prestasjoner» uten tallfokus

– Uttellingsprosent? Adrian Aalberg er snar til å parkere den: – Vi er litt bort fra tallfokus. Vi er mer opptatt av hva som definerer en god prestasjon. Uttellingsprosent er ingen stress.

Adrian Aalberg har spilt e.cup for Drammen – i morgen mot drammenserne. (FOTO: ROBERT MAGNUSSEN)

Men før vi går videre med dette intervjuet, la meg likevel få minne om følgende tall-fakta fra forrige sesong. Adrian kom tilbake fra korsbåndskade og spilte 20 av de 26 seriekampene:


* Han scoret 85 mål på 110 avslutninger, som gir en uttellingsprosent på 77.
* 22 ganger tok han 7meter – svidde bare én.

Det kan vi trygt kalle gode prestasjoner!

Adrian videre: – I stedet for å henge meg opp i uttellingsprosenter og slike ting er jeg opptatt av å spille godt i forsvar, løpe returer så raskt som bare mulig, tyvstarte på kontra når muligheten byr seg og å holde i 60 minutter. Rett og slett fylle rollen min til det laget trenger

Alt dette gjør Adrian så bra at klubben ikke har funnet det nødvendig å hente forsterkninger på venstrekanten, hvor også 21-åringen Sander Rønning bidrar godt når sjansen byr seg. Treningen i sommer har gått veldig bra. Programmet er fulgt til punkt og prikke – og litt til. O2-testen på tredemølla viste 61 milliliter oksygenopptak per kilo kroppsvekt – ikke overraskende blant de aller beste. 

Godt grunnlag er altså lagt, til å tåle økt treningsmengde. Forhåpentligvis melder «korsbåndkneet» også at det går greit…

– Det går veldig bra. Heldigvis har jeg hatt dyktige leger og god hjelp til opptreningen både i Olympiatoppen og i klubben. Og så har jeg gjort en god jobb selv, sier Adrian og peker på et synlig tegn på den gode tilstanden: Den polstrede «knestrømpen» er ikke lenger med på trening og kamp…

Sommertrening alene og tøff oppstart sammen med lagkompisene. Hva med avslutningsvarianter. Er det kanskje nyheter på repertoaret?

– Finpuss er det mest av. Jeg føler meg frem på hva som funker. Men jeg har flere varianter på trening enn det jeg tar frem i kamp – foreløpig. Et mål er å bli enda tryggere på flere skuddvarianter til bruk også i kampene. 

– Så er det kanskje tips å hente på tv ved å se internasjonale storheter på posisjonen din som tyske Uwe Gensheimer og islendingen Gudjon Sigurdsson…

– Absolutt! Jeg elsker å se håndball på tv og YouTube. Der er det inspirasjon og tips å hente.

Morgendagens e.cup-kvalik mot Drammen kaster i gang en veldig spennende sesong for Kolstad. Christian Berge har ved mange anledninger understreket at «ting tar tid», altså det handler om å være tålmodige – har dere nok av den egenskapen, Adrian?

– Vi kan ikke forvente at ting er på plass fra dag én. Vi har fått inn fem veldig gode spillere, men de skal samkjøres med oss som var her fra før; det skal bygges et kollektiv.

– Apropos kollektiv; det er noe som skal fungere også utenfor banen…

– Absolutt, og det har gått veldig fint. Miljøet er kjempebra. De nye har funnet seg vel til rette, gruppeharmoni, rett og slett, og det bidrar naturligvis også til sportslig gode prestasjoner, sier Adrian og fortsetter: – Etter min mening har dette gått så bra fordi vi er en gjeng uselviske spillere, det gode samholdet vi alltid har hatt i Kolstad er gått i arv på et vis. Laget er stjernen!

«Gamle» Adrian og «nye» Magnus Gullerud. Sammen med Rasmus Mølgaard utgjør de spillerutvalget.

– Fem nye spillere inn, spillere med internasjonal erfaring og nivå. Hva gjør det med hierarkiet i spillergruppen?

– Jeg har opplevd garderobe-hierarkiet i Kolstad som flatt. Alle har hatt sitt å si og har sagt det. Der er det fortsatt ingen forandring. Sportslig hierarki er nok blitt tydeligere og ikke fullt så flatt – naturligvis med den erfaringen de fem kommer inn i spillergruppen vår. 

Til lørdagens kamp mønstrer Kolstad en tropp hvor omtrent halvparten har spilt europacup tidligere. Adrian er én av de med e.cup-kamper på cv’en – i Drammen-drakt til og med. Seks internasjonale kamper spilte Adrian for DHK. Den aller beste prestasjonen leverte han i november for fire år siden i Kiel mot storheten THW. Adrian scoret ikke færre enn syv. Hvordan ser han for seg første kamp – forhåpentligvis på veien som leder til gruppespill i EHF European League?

– Jeg tror det blir spennende. Dette er jo en kul måte å starte sesongen på – to kamper, vinne eller forsvinne. Jeg håper vi får en god opplevelse, presterer godt og legger grunnlaget for å gå videre til neste kvalik-runde, sier Adrian Aalberg.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Robert Magnussen